2011. március 8., kedd

Pisztáciás pesto tészta



A recept a TV Paprikáról származik, a Guruló Büfé című műsorban főzte Bob Blumer, tudjátok aki
mobil lakókocsijával a legkülönbözőbb helyeken táborozik le, hogy megvendégelje a kíváncsiskodókat. Ő pisztáciával készítette, de mondta, hogy lehet beletenni diót is.
 
Hozzávalók: 

50 dkg bucattini tészta (de bármilyen spagetti, makaróni jellegű tészta is megfelelő)
10 dkg pisztácia
5 dkg dió bél 
20 dkg rukkola
só, bors, 
5 dkg parmezán sajt
2,5 dl olíva olaj
6 szem paradicsom
én trappista sajtot is  használtam 

Elkészítés: 

A tésztának felteszem a vizet forrni, mikor forr akkor 1 teáskanál sót teszek a bele és a tésztát megfőzöm. Leszűröm,  leöblítem hideg vízbe és egy tálba teszem.

Eközben elkészítem a pestot.
A pisztáciát megpucolom.
A rukkolát megmosom.
A turmix gép aljára teszem a fokhagymát, a pucolt pisztáciát, dió belet majd a rukkola következik.
Rászórom a parmezánt, sót, borsot ízlés szerint.
Ráöntöm az olíva olajat is.
Összeturmixolom, közben kóstolom, hogy elég ízes-e. Ha nem elég mártás jellegű olíva olajjal higítom.
Mikor készen van tálba öntöm és a tészta visszamaradt keményítős vizével hígítom.
Erre azért van szükség, mert különben a tésztán nem oszlik el szépen a pesto.
Két fakanál segítségével összekeverem a tésztát és a pestos mártást.
Szépen be fogja fedni a mártás a tésztát. 

A paradicsomokat megmosom.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom őket, megspriccelem olíva olajjal, megszórom sóval és előmelegített hőlégkeveréses sütőben 175 fokon kb. 20 perc alatt megsütöm.

A pisztáciás pestos tésztát tányérra halmozom. Megszórom parmezán sajttal, (mi megszórtuk
trappista sajttal is), tetejére egy szem paradicsomot tettem, frissen örőlt bors került rá. 


  
 

15 megjegyzés:

  1. A szarvascombot jöttem megkuksizni és ezzel a finom tésztával találtam szembe magamat. Nagyon guszta mindkettő!!!
    Én is szeretem azt a műsort nézni, és már több mindent elkészítettem belőle.:)

    VálaszTörlés
  2. Nálad aztán jól lehet lakni, Nelli! Nagyon jó ez a tészta, olyan üde tavaszias színe van!

    VálaszTörlés
  3. Ez igazán finom lehet! Jól is néz ki, köszi Nelli:)

    VálaszTörlés
  4. Rukkola és pisztácia, újra két nagy kedvenc!

    Mától eggyel több személyre főzz, ebédre ott vagyok. :D

    VálaszTörlés
  5. Jó kis recept lehet ez, nagyon guszta:-)

    VálaszTörlés
  6. Gizus!Megírnád, hogy miket készítettél tőle?

    Erinacea!Én a csoki látványával lakok jól Nálad!:-)

    m!Finom volt nagyon!:-)

    Andikám!Hármotokra is szívesen főznék!:-)

    Citromhab!Tényleg finom!Van már több előjegyzésem viszont Tőled is, amit el kell készítenem.

    Bianka, Ami!Köszönöm!

    VálaszTörlés
  7. Nelli ismét nagyon finomat és gusztát készítettél,hiába aki tud az tud:-))

    VálaszTörlés
  8. Sajnos nekem nincs TV-paprikám, hiányolom is és irigykedem egy kicsit, aki tudja nézni ezt a csatornát.

    Csodás a tésztád.

    Nellikém, légyszíves ellátogatni hozzám.

    VálaszTörlés
  9. Ditta!Köszi!Azért Te sem panaszkodhatsz ám!Látom amit látok!:-)

    Vikikém!Nagyon szépen köszönöm, kellemes meglepetés volt ez a mai napra!

    VálaszTörlés
  10. Hm. Érdekes összeállítás. Egyszer ezt is ki fogom próbálni. Nagy guszta lett!

    VálaszTörlés
  11. Köszi Gabi!:-)Nem fogsz csalódni!

    VálaszTörlés
  12. A pisztáciásra esküszöm-a pestósra is. Együtt is isteni lehet!

    VálaszTörlés
  13. Trinity!A pisztáciás dolgokat mi is szeretjük nagyon.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...