A recept a TV Paprikáról származik, a Guruló Büfé című műsorban főzte Bob Blumer, tudjátok aki
mobil lakókocsijával a legkülönbözőbb helyeken táborozik le, hogy megvendégelje a kíváncsiskodókat. Ő pisztáciával készítette, de mondta, hogy lehet beletenni diót is.
Hozzávalók:
50 dkg bucattini tészta (de bármilyen spagetti, makaróni jellegű tészta is megfelelő)
10 dkg pisztácia
5 dkg dió bél
20 dkg rukkola
só, bors,
5 dkg parmezán sajt
2,5 dl olíva olaj
6 szem paradicsom
én trappista sajtot is használtam
Elkészítés:
A tésztának felteszem a vizet forrni, mikor forr akkor 1 teáskanál sót teszek a bele és a tésztát megfőzöm. Leszűröm, leöblítem hideg vízbe és egy tálba teszem.
Eközben elkészítem a pestot.
A pisztáciát megpucolom.
A rukkolát megmosom.
A turmix gép aljára teszem a fokhagymát, a pucolt pisztáciát, dió belet majd a rukkola következik.
Rászórom a parmezánt, sót, borsot ízlés szerint.
Ráöntöm az olíva olajat is.
Összeturmixolom, közben kóstolom, hogy elég ízes-e. Ha nem elég mártás jellegű olíva olajjal higítom.
Mikor készen van tálba öntöm és a tészta visszamaradt keményítős vizével hígítom.
Erre azért van szükség, mert különben a tésztán nem oszlik el szépen a pesto.
Két fakanál segítségével összekeverem a tésztát és a pestos mártást.
Szépen be fogja fedni a mártás a tésztát.
A paradicsomokat megmosom.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom őket, megspriccelem olíva olajjal, megszórom sóval és előmelegített hőlégkeveréses sütőben 175 fokon kb. 20 perc alatt megsütöm.
A pisztáciás pestos tésztát tányérra halmozom. Megszórom parmezán sajttal, (mi megszórtuk
trappista sajttal is), tetejére egy szem paradicsomot tettem, frissen örőlt bors került rá.
A szarvascombot jöttem megkuksizni és ezzel a finom tésztával találtam szembe magamat. Nagyon guszta mindkettő!!!
VálaszTörlésÉn is szeretem azt a műsort nézni, és már több mindent elkészítettem belőle.:)
Nálad aztán jól lehet lakni, Nelli! Nagyon jó ez a tészta, olyan üde tavaszias színe van!
VálaszTörlésEz igazán finom lehet! Jól is néz ki, köszi Nelli:)
VálaszTörlésRukkola és pisztácia, újra két nagy kedvenc!
VálaszTörlésMától eggyel több személyre főzz, ebédre ott vagyok. :D
Jó kis recept lehet ez, nagyon guszta:-)
VálaszTörlésGuszta, de nagyon :)
VálaszTörlésGizus!Megírnád, hogy miket készítettél tőle?
VálaszTörlésErinacea!Én a csoki látványával lakok jól Nálad!:-)
m!Finom volt nagyon!:-)
Andikám!Hármotokra is szívesen főznék!:-)
Citromhab!Tényleg finom!Van már több előjegyzésem viszont Tőled is, amit el kell készítenem.
Bianka, Ami!Köszönöm!
Nelli ismét nagyon finomat és gusztát készítettél,hiába aki tud az tud:-))
VálaszTörlésSajnos nekem nincs TV-paprikám, hiányolom is és irigykedem egy kicsit, aki tudja nézni ezt a csatornát.
VálaszTörlésCsodás a tésztád.
Nellikém, légyszíves ellátogatni hozzám.
Ditta!Köszi!Azért Te sem panaszkodhatsz ám!Látom amit látok!:-)
VálaszTörlésVikikém!Nagyon szépen köszönöm, kellemes meglepetés volt ez a mai napra!
Hm. Érdekes összeállítás. Egyszer ezt is ki fogom próbálni. Nagy guszta lett!
VálaszTörlésKöszi Gabi!:-)Nem fogsz csalódni!
VálaszTörlésA pisztáciásra esküszöm-a pestósra is. Együtt is isteni lehet!
VálaszTörlésTrinity!A pisztáciás dolgokat mi is szeretjük nagyon.
VálaszTörlés