Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 db sárgarépa
1 db zöldség
1 karalábé
1 kg krumpli
kevés olaj
só, őrölt bors, ízvarázs
Sajt gombóc hozzávalói:
20 dkg trappista sajt
1 egész tojás
1 evő kanál liszt
reszelt szerecsendió
őrölt bors
Elkészítés:
Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinsztelem.
Mikor már üveges a hagyma rádobom a karikára vágott sárgarépát és zöldséget.
Kicsit pirítom, még a sárgarépa ki nem engedi az aranysárga színét.
Ezután ráteszem a kockára vágott krumplit, karalábét.
Feltöltöm a megfelelő mennyiségű vízzel.
Beleszóróm a fűszereket, a fokhagymát belereszelem.
Addig főzöm még a zöldségek meg nem puhulnak.
Közben elkészítem a sajt gombócokat.
A sajtot lereszelem, összekeverem a tojással és a liszttel.
Fűszerezem szerecsendióval és borssal.
Nem túl nagy gombócokat formálok belőle, mert a levesben meg fognak nőni.
A forrásba lévő levesbe dobom a gombócokat és 3-4 percig forralom még a levest miután
a gombócok feljönnek a leves tetejére.
Finom még karfiollal, cukorborsóval, brokkolival.
Minél több zöldségféle van benne annál finomabb.
Hogy ez mekkora ötlet, a sajtgombóc!!! :) Fincsi lehet nagyon!
VálaszTörlésA leves is nagyon finom lehet, na de ez a sajtgombóc!!!! Szuper ötlet, már viszem is magammal. Köszönet érte.:)
VálaszTörlésNa, ezt a sajtgombóc receptet keresem már jó ideje!!
VálaszTörlésRégebben kóstoltam egy étteremben és nagyon-nagyon ízlett, úgyhogy ezt most el is viszem:-)))
Örülök lányok, hogy tetszik Nektek!:-)Remélem ízleni fog!
VálaszTörlésNagyon finom, szeretem
VálaszTörlésÉn is sajtgombóc-rajongó vagyok! Otthon Anya lefagyasztva is tart egy adagot, hogy ha hazamegyek, rögtön dobhassa a levesbe :)
VálaszTörlésNagyon guszta a levesed, elfogadnék egy tálkával vacsira!