Szeretjük a mártásokat, és aminek nagyon örülök, hogy Bazsi is sok olyan dolgot megeszik most már
amit régebben nem szeretett.
A kapor szósz az a mártás amit még hidegen is szeretünk nyáron.
Általában kockára vágott főtt, sós krumplival tálalom. Ma nem volt hozzá.:-)
Hozzávalók:
1 nagy csokor friss kapor ( lehet fagyasztott is)
5 dkg vaj
4-5 evő kanál liszt
1 gerezd fokhagyma
só, bors, szerecsendió
tej
Elkészítés:
A kaprot megmosom és apró darabokra vágom
A vajat a lábosban felolvasztom, hozzászitálom a lisztet.
Beleteszem az apróra vágott kaprot és egy picit pirítom.
Ezután felengedem a megfelelő mennyiségű tejjel, de közben keverem a kézi habverővel, nehogy csomós legyen.
Belereszelem a fokhagymát, ízesítem sóval, borssal, reszelt szerecsendióval.
Jól kiforralom és már tálalható is.
Mi sült debrecenivel fogyasztottuk.
Én mindig tejjel készítem, van aki fele-fele arányban
tej-víz elegyével készíti.
Én mindig tejjel készítem, van aki fele-fele arányban
tej-víz elegyével készíti.
Odavagyok a kaporért! Meg vissza...
VálaszTörlésNagyon szeretem a kaprot, finom
VálaszTörlésMár érzem is az ízét a számban..hidegen vagy melegen, mindegy!
VálaszTörlésMég sosem ettem kapormártást. Igy nem tudom szeretem-e egyáltalán. A kovászos ubiban imádom a kaprot, akkor lehet ez a mártás is bejönne.
VálaszTörlésm és Bianka !Mi is nagyon szeretjük a kapros ételeket.
VálaszTörlésÉletünk és ételeink!Ezzel mi is így vagyunk.Bazsink az utolsó adagot hidegen ette meg.
Andikám! Főzök Neked egyszer!Utána már szeretni fogod!