2011. március 20., vasárnap
Fokhagyma krém leves
Újabban nagyon rákaptunk a krém levesekre.
Sok fajtát készítettem már, most a fokhagyma került sorra.
Ebben sem csalódtam, mindenkinek nagyon ízlett.
Ami nem utolsó szempont, nagyon hamar elkészül.
Hozzávalók:
5 dkg vaj
3 evő kanál liszt
6-7 duci gerezd fokhagyma
fél liter főző tejszín
2 dl tej
só, bors, reszelt szerecsen dió
reszelt sajt
Elkészítés:
A vajon megpirítom a lisztet, belereszelem a fokhagymákat.
Ezzel is pirítom még egy picit, vigyázok nehogy megégjen.
Felengedem a főző tejszínnel, ha nagyon sűrűnek találom akkor adok hozzá még tejet.
Sóval, borssal, reszelt szerecsen dióval ízesítem.
Tálaláskor reszelt sajttal bőven megszórom, bagettet pirítottam hozzá.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Biztos nagyon finom bariném ez a leveske is.
VálaszTörlésFinom lehetett
VálaszTörlésNellike! Ez isteni lehet.
VálaszTörlésBár mi már ráleltünk az igazira fokhagymakrémleves terén, de lehet, hogy ezt is becsempészem ;)
Puszi
Hugi
Nellike,nagyon fincsi lehet,én is múlt héten csináltam,nagyon szeretjük:-)
VálaszTörlésAndika, Bianka!Finom volt nagyon!
VálaszTörlésHugi!A blogodon megtalálom a leves recijét gondolom, megyek megnézem.:-)
Ditta!Másik fajta krémleves is szoktál készíteni?