2011. március 14., hétfő
Csirkemell karamellizált őszibarackkal
Hozzávalók:
2 db csirke mell filé
1 konzerv vagy befőtt őszibarack
15 dkg füstölt sajt
só, bors, provanszi fűszer keverék
fahéj
10 dkg vaj
1 evő kanál méz
1 gerezd citrom
Elkészítés:
A csirke mell filéket megmostam, majd felvágtam nagyobb szeletekre.
A vaj 3/4 részén elősütöttem a sóval, borssal és a provanszi fűszer keverékkel bepácolt csirke melleket.
Az elősütött húsokat sütő tálba helyeztem, meglocsoltam a sütésből visszamaradt vajjal.
Beborítottam a füstölt sajt szeletekkel és fóliával letakartam.
Előmelegített sütőben még 15 percet sütöttem, majd a fóliát levettem és még 4-5 percet pirítottam.
Eközben a serpenyőben felforrósítottam a maradék vajat.
Az őszibarack konzervről leöntöttem a levet és a forró vajban karamellizáltam.
Őrölt fahéjjal, és mézzel ízesítettem.
A végén egy gerezd citromot nyomtam rá.
Én most fagyasztott krumplival tálaltam.
Mi nagyon szeretjük a gyümölcs-hús párosítást, biztosan sok receptet fogok feltenni majd.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nelli!
VálaszTörlésEz nagyon finom lehetett:-))
A karamellizált barack a lányaim nagy kedvence. :)
VálaszTörlésGesztenye!
VálaszTörlésFinom volt.A gyümölcs és húsi együtt nagyon jó tud lenni.Szeretem szilvával, almával is.
Tücsök!Nálunk is nagy kedvenc a karamellizált barack.
Imádom így a barackot! Nagyon feldob mindent, ami mellé tálalod!:)
VálaszTörlés