2010. október 4., hétfő

Jóasszony burgonya sült csirkemell csíkokkal

Hozzávalók:

2 kg burgonya, 3-4 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 2 csirkemell, 10-15 dkg bacon szalonna, só, bors, majoranna, őrölt kömény, reszelt szerecsendió.

Elkészítés:

A burgonyát megpucolom, megmosom, majd nagyobb kockákra vágom.
Sós vízben megfőzöm, majd leszűröm.
Ezután 3 fej hagymát megdinsztelek, rászórom az apróra vágott bacon szalonnát.
Félreteszem.
Mikor megfőtt a burgonya leszűröm. Kevés olajat öntök egy jénai tálba és beleöntöm a burgonyát.
Ráöntöm a hagymás, szalonnát, összekeverem  és előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.
A csirkemellet megmosom, csíkokra vágom. A maradék fej vöröshagymát kevés olajon megpirítom, rádobom a csirkemell csíkokat, fehéredésig sütöm, majd megszórom a különböző fűszerekkel, a reszelt fokhagymát csak a vége fele adom hozzá. Kb. 20 percig sütöm.
Mikor a hús is megsült és a krumpli is megpirult a sütőben, akkor összekeverem.
Savanyúsággal tálaljuk.

4 megjegyzés:

  1. Ahogy van, úgy jöhetne holnap ebédre:)) Fincsi!

    VálaszTörlés
  2. Trini!Küldöm!:-)Még egy kicsi maradt belőle.

    VálaszTörlés
  3. Ha még van, akkor éppen jókor jöttem. Úgyis olyan bolond napjaink vannak, alig jut időm főzni.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...