Régebben mindig rántással készítettem, de valahol ettem
egyszer habarással készültet
és sokkal jobban ízlett. Aztán már itthon is így készítettem.
Régebben mindig tükör tojást, vagy tojásrántottát,
pörköltet ettünk hozzá. Mostanában a bundás kenyér a favorit.
Hozzávalók:
50 dkg cukorborsó
20 dkg bébi répa
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors, ízvarázs
olaj
petrezselyemzöld
pici cukor
liszt
Elkészítés:
Az olajon megdinszteltem a vöröshagymát.
Mikor már üveges volt a hagyma, ráöntöttem
a cukorborsót.
Belereszeltem a fokhagymákat, ízesítettem a
fűszerekkel és a cukorral.
Az apróra vágott petrezselyemzöldet beleszórtam.
A lisztet (itt nem írok mennyiséget, mindenki tudja,
hogy milyen sűrűre
szokta készíteni a főzelékeket) megszitálom és vízzel
csomómentesre kevertem.
Amikor a cukorborsó és a répa megpuhul akkor
beleöntöttem a habarást és
4-5 percig még folyamatos kevergetés közben forraltam.
Bundás kenyér készítése:
Szikkadt, nem friss kenyeret szoktam
hozzá használni.
Szeleteket vágtam a kenyérből.
Felütöttem a tojásokat (itt sem írok mennyiséget)
habosra kevertem őket.
Ha kevésnek találjuk a tojást, akkor tejjel higítsuk.
Közben olajat hevítettem.
A kenyér szeleteket belemártottam a felvert tojásba
és a forró olajban
kisütöttem.
Papírtörlőre szedtem, hogy a felesleges olajat felszívja.
Ez a bébirépa nagyon izgivé teszi a főzeléket! KÖszi, Nelli! A bundáskenyér nagy kedvenc nálunk is....
VálaszTörlésHmmm, finomfőzelék, legalábbis ez jutott róla eszembe...De szerettem a menzán! Átvenném azt a tálat, ide én elém....
VálaszTörlésKedves Nelli,
VálaszTörlésSzeretnék neked küldeni Egy jó szót!!!!
Micsoda variáció,nagyon finom lehet!
VálaszTörlésNyammi
VálaszTörlésm!Mi is nagyon szeretjük a bundás kenyeret, csak az az irtózatos szag ne lenne utána!:-)
VálaszTörlésKriszti!A finomfőzelék is nagyon finom.Én is szeretem.
Gabikám!Köszönöm!
Ditta, Bianka!Egyszerű és finom, mindenki szereti ez is egy lényeges.