Hozzávalók:
50 dkg gomba
15 dkg otthon készített fűszeres krém sajt ( lehet bármilyen bolti is )
15 dkg füstölt trappista sajt
zöldpaprika, paradicsom, fokhagyma, oregano
olaj
Elkészítés:
A gombákat megpucoltam, megmostam, a szárát kiszedtem és kissé kimélyítettem gomba kalapokat.
Megtöltöttem a fűszeres krém sajttal, ráfektettem a trappista sajt lapokat.Megszórtam a tetejét oreganoval.
Sót nem használtam, mert a gomba elég sok vizet enged,
a végén sóztam.
A sütő edénybe kevés olajat öntöttem, beleültettem a gomba fejeket, köré szórtam a fokhagymát, karikára szelt zöldpaprikát, paradicsomot.
Előmelegített sütőben lég keverésen 200 fokon 25 perc alatt készre sütöttem.
Jaj de guszta Nellike! Éppen ilyesmin törtem a fejem jövő hétre majd.
VálaszTörlésBazsinak biztos nagyon ízlett!
A héten kedvelt fogás volt a blogokon a töltött gomba, a tied talán a 3. vagy negyedik változat amit olvasok. Biztos finom volt, krémes sajt és gomba együtt csak finom lehet.
VálaszTörlésNelli,nagyon guszta lett,én is holnap.gombát terveztem,de rántva,aztán ki tudja,most nagyon felizgattál:-))
VálaszTörlésSajt és gomba szuper! Jó ötlet a böjtre! Köszi!
VálaszTörlésIsteni finom lehet
VálaszTörlésNagyon kedvemre való recept!!! Én is szeretem a gombát különböző töltelékkel megsütni.:)
VálaszTörlésItt válaszolok az előzőekben feltett kérdésedre. Már nem tudnám megmondani melyik recepteket készítettem el a "guruló büféből", de nagyon szeretem nézni, jó ötletei vannak. A cékla chipset azt tutira tudom, hogy nála láttam, és rögtön ki is próbáltam.(ezért írom mostanában oda, ha a Paprikáról készítek el valamit, mert elfelejtem idővel)
VálaszTörlésNagyon jó ötlet! Én is ki fogom próbálni!!
VálaszTörlésMennyit írtatok lányok!De örülök!:-)
VálaszTörlésAndikám!Bazsinak ízlett nagyon!Tudod!Gombából van!
Kati!Tényleg nagyon finom volt!
Ditta!Írd majd meg hogyan készítetted végülis el a gombát!
Erinacea, Bianka!Próbáljátok ki!
Gizi!A céklachipset láttam nálad, tetszett!:-)
Mária!Írd majd meg, hogy ízlett-e!:-)