2011. december 14., szerda

Húsos, zöldséges canelloni


A canellonit mindenki nagyon szereti
nálunk, ezért sokszor készül.
A töltési variációk végtelenek, ezért
változatosan el lehet készíteni.
A gyerekek különösen szeretik.
Nem olcsó tészta, de nagyon, nagyon kiadós és 
persze isteni finom!

Hozzávalók:

1 doboz Barilla canelloni tészta
30 dkg darált hús
20 dkg zöldborsó
3 sárgarépa
2 zöldség
1 fej vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors,
bazsalikom,
oregano,
őrölt piros paprika
olaj
vaj darabkák a tetejére

besamelt a szokásos módon készítettem el.


Elkészítés:

Először a besamelt készítettem el.
Majd a vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároltam.
Hozzáadtam a darált húst és a szokásos
módon fehéredésig pirítottam.
Ekkor hozzátettem a karikára vágott sárgarépát,
zöldséget, majd végül a zöldborsót.
Kicsit pároltam, megszórtam piros paprikával.
Ízesítettem a fűszerekkel.
A főzési idő vége fele reszeltem bele a fokhagymát.
Az így készült ragut hosszú koktélos kanál
segítségével töltöttem a csövekbe oly módon, hogy egyik
felét befogtam az újjammal, hogy ne tudjon kifolyni
a töltelék.

A jénai tál aljára egy vékony réteg besamel került.
Ezután sorban lerakosgattam a megtöltött
tészta csöveket.
Majd áthúztam egy réteg besamellel, majd megint
a canelloni tészták következtek.
Így folytatódott még el nem fogyott az alapanyag.
A tetejére is besamel került, amit vajdarabkákkal
szórtam meg.
225 fokos sütőben légkeverésen 25 percig sütöttem.
Közben azért ellenőrzöm, hogy a csövek megpuhultak-e.



Végül bőven megszórom reszelt sajttal és 
még egy kicsit visszadugom a sütőbe.






9 megjegyzés:

  1. Így hajnalban is meg tudnám enni! :)))

    VálaszTörlés
  2. Épp itt állok éhesen! Andival egyetértve, én is meg tudnám ezt enni reggelire kapásból, még hidegen is!))

    VálaszTörlés
  3. Canellonit még soha nem készítettem, ahogy lasagnét sem. Felfoghatatlan a számomra, hogy ha nincs folyadék a tésztán, hogy tud megpuhulni. Ráadásul még besamel mártást sem készítettem soha. Ezek nálam teljesen kimaradtak. Ezektől függetlenül ez a Te canellonid nagyon tetszik, szívesen megkóstolnám :)!

    VálaszTörlés
  4. Nos, a kóstolók sorába én is beállok:) Guszta lett nagyon:)

    VálaszTörlés
  5. Jaj, ez nagyon guszta lett:) Nálunk is mindenki szereti a canellonit,szívesen megkóstolnám ezt az ízesítést.

    VálaszTörlés
  6. Imádom... nem tud Anyus eleget csinálni:)) Ismételni kell!!

    VálaszTörlés
  7. Én is jöttem kóstolni! Jut még? ;)))
    Nelli, ez nagyon finom lehet! A gyerekeimnél tuti nyerő! :)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon guszta!!! Én is kóstolnám, de ahogy elnézem, már csak az üres tányér maradt.:)

    VálaszTörlés
  9. I am thankful for Google Translate - this looks quite delicious! I am your newest follower!
    Kathy

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...