Hozzávalók:
1,5 kg krumpli
4 fej vöröshagyma
só, olaj, provanszi fűszer keverék
Elkészítés:
A krumplit megpucolom, megmosom és vastagabb karikákra vágom.
A hagymával ugyanígy járok el, csak négybe vágom őket.
Sütő papírral bélelt tepsibe teszem. A tepsiben meghintem a provanszi fűszer keverékkel, sóval, megspriccelem olajjal.
Alufóliával letakarom a tepsit, lég keverésen sütöttem 50 percet és amikor megpuhult a krumpli akkor levettem a fóliát és grill fokozaton arany színűre pirítottam.
Egyszerű, de mégis nagyon ízletes kísérője bármilyen húsnak.
Imádom a krumplit! Ez is nagyon finom lehetett! Az a kis megpirult rész, jöhetne akár reggelire is. A kilóimnak úgyis mindegy már.
VálaszTörlésJaj de szeretném ezt most megenni :))
VálaszTörlésAndikám!Ez fogyókúrás!Nem tudtad?
VálaszTörlésAmi!Küldök!:-)
Nagyon szép a tányérkád, ez a fűszeres burgonya meg isteni kísérő lehet bármi mellé, de így magában is jól hangzik.:)
VálaszTörlésMár éppen kerestem valami egyszerű vacsinak valót,jónak tűnik és guszta!
VálaszTörlésés nagyon megfogott a "kézzel írt, vanília illatú, szakadozott szakácskönyvét " kifjezés a profilodban, olyan találó, szinte érzem az illatát és látom sárgás, szakadozott lapjait..
VálaszTörlésPoppy!A tányér még a nagymamámé volt.Én is szeretem így magában is ezt a krumplit.
VálaszTörlésÉletünk és ételeink!
Ezek annyira szép emlékek, vigyázok a szakácskönyvére nagyon.Itt, ott egy kis csokikrém is található rajta.
Évek múltán annyit fog érni, mint egy igazi régi szakácskönyv, persze nekem most is sokat jelent.
Fantasztikus finom lehet
VálaszTörlésGuszta!
VálaszTörlésNelli, micsoda nyálcsorgató fotó!
VálaszTörlés