A hétvégén ünnepeltük a nagylányunk, Dóri 23. születésnapját.
Mindenképpen valami olyat kellett főznöm, amit lehet
melegíteni, mert a család tagok
különböző időpontokban érkeztek este, mivel a
szombat munkanap volt.
Sokat gondolkodtam, hogy mit is kellene főzni,
még a chilis bab lett a befutó.
Persze kisebbikünknek és a kis kereszt lányomnak
más menü volt, mert
Ők igen hús mentesen étkeznek.
De erről majd legközelebb írok.
A mennyiségek most kb. 4 főre vannak megadva, én
ennél sokkal több hozzávalóból készítettem, mert
sokan voltunk.
A lepény kenyeret nem én készítettem most.
Hozzávalók:
50 dkg darált hús
1 kis kukorica konzerv
2 doboz vörös bab konzerv
őrölt piros paprika
2 fej vöröshagyma
3 duci gerezd fokhagyma
1 Knorr Mexikói chilis bab Rafinéria
só, bors, babér levél,
őrölt köménymag
ízvarázs
olaj
chili paprika, vagy erős paprika
Elkészítés:
Kevés olajon az apróra összevágott vöröshagymát
megpároltam üvegesre.
Ezután beletettem a darált húst és fehéredésig pároltam.
Ekkor meghintettem piros paprikával és kicsit még pároltam, hogy
a paprika gyönyörű piros színe oldódjon ki.
Gyakran kell kevergetni, hogy le ne égjen, különben keserű lesz.
Megszórtam a fűszerekkel.
Amikor a hús megfőtt, (a darált húsnak nem kell sok főzés)
akkor beleöntöttem a Rafinéria port.
Ezután rögtön belekerült a kukorica konzerv és a bab is.
Kicsit forraltam és már tálaltam is.
Ízlés szerint még fogyaszthatunk hozzá chili paprikát, jalapeno
paprikát.
Mi most lepény kenyérrel fogyasztottuk.
Nálam is volt a héten csilis bab, csili nélkül.:-)
VálaszTörlésImádják, én régebben kuszkusszal csináltam, mostanában rizzsel.
Isten Éltesse Dórit!:-)
Isten éltesse Dórikát!! Finomat főztél a szülinapra. Kíváncsi vagyok a húsmentes menüre is!!
VálaszTörlésAnikó!A kuszkuszt hogy készíted?Leírod Nekem?
VálaszTörlésMarcsi!Köszönöm Dóri nevében is.
Hamarosan írom a húsmentes menüt is.:-)
Nelli, nagyon egyszerű az elkészítése! Csak forró víz kell hozzá és só. Leönteni kell a kuszkuszt, sós forró vízzel és fedő alatt, pillanatokon belül megdagad. Én csináltam már húslevessel is, mármint azzal öntöttem fel. Eléggé semleges ízű a kuszkusz. Ezért jó pl. csilis bab mellé, ami ugye markáns ízű.
VálaszTörlésA lányodat bár utólag : Isten éltesse nagyon sokáig! Amit főztél nagyon guszta, szeretjük nagyon!
VálaszTörlésAnikó!Akkor olyan jellegű, mint a tarhonya gondolom!:-)Finom lehet!
VálaszTörlésÉva!Nagyon szépen köszönöm Dóri nevében is!
Nagyon guszta:) Nálunk is gyakran van csilis bab, a fiúk legnagyobb örömére:)Boldog Szülinapot Dórinak!!
VálaszTörlésBoldog szülinapot az ünnepeltnek!
VálaszTörlésA chilis babod brutálisan jól néz ki. :)
Igen hasonló mint a tarhonya, csak sokkal kisebb szemű, meg azért ennek nem tészta íze van. Tessék kipróbálni!!!:-))))
VálaszTörlésBariném a kuszkusz inkább a pirított grízhez hasonlít, még nem ettetek?
VálaszTörlésCsilis bab bármikor jöhet, jó sok csilivel, Dömi még szokott rá pluszban jalapenot is tenni.
Dórikának itt is boldog szülinapot kívánunk!
Isten éltesse a lányodat, én is már rég készülök kipróbálni a csilis babot de még nem jött össze.
VálaszTörlésKöszönöm lányok a sok köszöntést Dóri nevében!:-)
VálaszTörlésAnikó!Jelentem kuszkusz beszerezve!:-)Kipróbálásról jelentek majd!:-)
Andikám!Jalapenot mi is szeretjük, persze mértékkel!
Kati!Próbáld ki feltétlenül, mert nagyon finom!