Amikor Dittánál megláttam az alföldi krumpli receptjét, amit a
100 legjobb magyar étel könyvből készített tudtam,
hogy ezt hamarosan el fogom készíteni.
Nagyon szeretjük a jóasszony burgonyát is és ez
hasonlónak tűnt. Nálam a memphisi karaj szeletek papírhüvelyben
köreteként került az asztalra. Nagy sikert aratott,
azóta már mégegyszer elkészítettem. Most pedig következzék a recept.
A mennyiségeket én megemeltem, mert
gondoltam, hogy lesz aki kétszer fog kérni.:-)
Hozzávalók:
1,5 kg krumpli
3 db répa (Ditta 1 db-ot írt, de szeretjük a répát, azért tettem bele még egyet)
2 db zöldség
fél zeller
2 db paprika
2 db paradicsom
20 dkg cukorborsó (az eredeti receptben ez sem szerepel, de gondoltam jót tesz neki)
1 fej vöröshagyma
2 duci gerezd fokhagyma (ez nem szerepel az eredeti receptben, de én nem tudok nélküle főzni)
piros paprika, só, olaj
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágtam és olajon megpirítottam.
A répákat, zöldségeket, zellert, paprikákat, paradicsomokat
apró kockákra vágtam és a már megpirult vöröshagymához
adtam a cukorborsóval együtt. Vizet nem tettem alá,
mert a zöldségek elegendő mennyiségű vizet engedtek.
Megszórtam piros paprikával. A vége fele reszeltem bele
a fokhagymákat. Elfőztem róla a levet és pirosra sütöttem.
Eközben megpucoltam a krumplit, megmostam
és kockákra vágtam.
Forró olajban kisütöttem, majd összekevertem
a megsütött zöldségekkel.
Köszi Dittus a receptet !
Szégyen gyalázat ilyen korán reggel olvasgatni Nálad :) Úgy korog a gyomrom, olyan hangosan, hogy biztos Te is hallod. Ideje kikelni az ágyból és valami halvány reggelit késziteni, de ezt egyszer ki fogom próbálni, csak nekem a zöldségekkel és a krumplifogyasztással is számolni kell :( De ez akkor is a palettára kerül :) Köszike Neked és Dittusnak is.
VálaszTörlésNagyon finom lehet
VálaszTörlésCsak finom lehet!
VálaszTörlésNagyon fincsinek néz ki, ki fogom próbálni:)
VálaszTörlésHmm.....nyami:))
VálaszTörlésNelli küldheted!!!
Na most nézem,hogy még meg sem dicsértem ezt a finomságot:-),nagyon örülök,hogy elkészítetted,és,hogy ízlett is:-)Köszönöm Nellike,hogy megemlítettél:-)
VálaszTörlésA hétvégén megint ismétlés lesz, mert nagyon, nagyon finom köret.:-)
VálaszTörlés