Hozzávalók:
2 db cukkini
1 db sárgarépa
30 dkg cukor borsó
2 dl főző tejszín
1 db vöröshagyma
2 db fokhagyma reszelve
10 dkg parmezán sajt
1 csomag fekete erdei sonka
olaj, só, bors,
50 dkg Barilla gnocchi
Elkészítés:
A tésztának feltettem forrni a vizet. Mikor forr beleszórom
a sót és beleöntöttem a gnocchit.
Kb. 10-11 perc után megfőtt, leöblítettem hideg vízzel és
tálba tettem. Pici olajat öntöttem rá és összekevertem.
A tejszínes, zöldséges mártáshoz a
hozzávalókat előkészítem.
A cukkinit megmosom, majd feldaraboltam. Nem vágtam túl
kicsi kockára, mert hamar szétfő.
A sárgarépát karikákra,
fél karikákra vágtam.
A vöröshagymát felaprítottam és kevés
olajon pároltam.
Ezután rászórtam a sárgarépát és a cukor borsót. Kicsit
pároltam mielőtt beletettem a cukkinit.
Ízesítettem a fűszerekkel. Mikor már majdnem puha volt
és elfőtte nagyjából a levét akkor hozzáöntöttem 2 dl főző tejszínt
és pár percig még forraltam amíg besűrűsödött.
Egy serpenyőben fekete erdei szeletelt sonkát
sütöttem mellé jó ropogósra.
Aki kért rá parmezán sajttal bőven megszórtam.
Dömivel kettecskén erre a finomságra is beneveznénk!
VálaszTörlésErre a finomságra én is betársulnék Hozzád :)
VálaszTörlésEbből kérek szépen én is! :)
VálaszTörlésNagyon, nagyon finom lehet
VálaszTörlésHmmm, ez valami istenien néz ki!!!!
VálaszTörlésHú ez valami nagyon finom lehet!:-)
VálaszTörlésKedves Nelli, nézz be ide, meglepetés vár rád http://gasztro-szepseg-es-sokmas.blogspot.com/2011/05/tetszik-recepted-dij.html
VálaszTörlés