Volt a hűtőben egy nagyon szép fej karfiolom. Kettőt vettem,
de az egyikből rántott karfiol készült, gondoltam
ebből valami mást készítek.
Hozzávalók:
1 fej karfiol
3-4 szem krumpli
2 sárgarépa
1 zöldség
1 fej vöröshagyma
2 duci gerezd fokhagyma
só, bors, tárkony
tejszín
olaj
balzsam ecet
Elkészítés:
Kevés olajon puhára üvegesre pároltam a kockára
vágott vöröshagymát.
Közben a karfiolt rózsáira szedtem,
megmostam.
A sárgarépákat és a zöldséget
karikára vágtam.
A krumplit megpucoltam, megmostam,
felkockáztam.
Amikor már puha volt a hagyma beletettem
a többi zöldséget is.
Felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje és ízesítettem,
reszelt
fokhagymával, sóval, borssal, a végén amikor
már puhák voltak
a zöldségek akkor adtam hozzá a
szárított tárkonyt.
Beleöntöttem 2 dl főző tejszínt és még egy
kicsit forrni hagytam.
Volt aki balzsam ecettel ízesítette még
a tányérban.
Nyami nyami, igencsak guszta lett :)
VálaszTörlésDe finom leveske!
VálaszTörlésÉrdekes, hogy krumplit is tettél bele.
nyammi nálunk is két napja volt karfiol leves
VálaszTörlésNagyon guszta lett Nellike.
VálaszTörlésKarfiolhoz még nem használtam tárkonyt, de biztos finom lehet! Ki fogom próbálni!
VálaszTörlésIsteni lehetett! Imádom a karfiolt is, tárkonyt is, a kettő együtt biztosan mesés volt! A tejszíntől meg bársonyosan simogató lehetett... Nagyon finomságos :)
VálaszTörlésNagyon-nagyon jól hangzik!
VálaszTörlésNagyon finom leveske, de itthon senki sem társul be mellém....
VálaszTörlésBiztos jól áll a karfiolnak a tárkony, még nem próbáltam, de legközelebb így készítem:-)
VálaszTörlésHú Nellike,de jól néz ki,na és milyen fincsi lehet,nálunk holnap lesz karfiol,csak rántott formába:-)
VálaszTörlésJelentem, elkészítettem és nagyon-nagyon finom lett!!
VálaszTörlés