2011. május 5., csütörtök

Tárkonyos karfiol leves


Volt a hűtőben egy nagyon szép fej karfiolom. Kettőt vettem, 
de az egyikből rántott karfiol készült, gondoltam 
ebből valami mást készítek.

Hozzávalók: 

1 fej karfiol
3-4 szem krumpli
2 sárgarépa
1 zöldség
1 fej vöröshagyma
2 duci gerezd fokhagyma   
só, bors, tárkony
tejszín
olaj  
balzsam ecet  

Elkészítés: 

Kevés olajon puhára üvegesre pároltam a kockára 
vágott vöröshagymát.
Közben a karfiolt rózsáira szedtem, 
megmostam.
A sárgarépákat és a zöldséget 
karikára vágtam.
A krumplit megpucoltam, megmostam, 
felkockáztam.
Amikor már puha volt a hagyma beletettem 
a többi zöldséget is.
Felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje és ízesítettem, 
reszelt
fokhagymával, sóval, borssal, a végén amikor 
már puhák voltak
a zöldségek akkor adtam hozzá a 
szárított tárkonyt.
Beleöntöttem 2 dl főző tejszínt és még egy
kicsit forrni hagytam. 
Volt aki balzsam ecettel ízesítette még 
a tányérban. 

 

11 megjegyzés:

  1. Nyami nyami, igencsak guszta lett :)

    VálaszTörlés
  2. De finom leveske!
    Érdekes, hogy krumplit is tettél bele.

    VálaszTörlés
  3. nyammi nálunk is két napja volt karfiol leves

    VálaszTörlés
  4. Karfiolhoz még nem használtam tárkonyt, de biztos finom lehet! Ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés
  5. Isteni lehetett! Imádom a karfiolt is, tárkonyt is, a kettő együtt biztosan mesés volt! A tejszíntől meg bársonyosan simogató lehetett... Nagyon finomságos :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon finom leveske, de itthon senki sem társul be mellém....

    VálaszTörlés
  7. Biztos jól áll a karfiolnak a tárkony, még nem próbáltam, de legközelebb így készítem:-)

    VálaszTörlés
  8. Hú Nellike,de jól néz ki,na és milyen fincsi lehet,nálunk holnap lesz karfiol,csak rántott formába:-)

    VálaszTörlés
  9. Jelentem, elkészítettem és nagyon-nagyon finom lett!!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...