Az alap ötlete ennek a receptnek a Nem vagyok mesterszakács című blog írójától jött. Aztán a végső indíttatást a Szeretek főzni (2) blog írójától Marcsitól kaptam. Valamikor régen csirkét sütöttem már papír zacskóban, de valahogy feledésbe merült, pedig finom, ízletes volt és még ha ügyesek vagyunk akkor a tepsi mosást is megspórolhatjuk vele. Annyira guszták voltak nála az elkészített ételről a képek, hogy muszáj volt elkészítenem. Annyit változtattam rajta, hogy nem sertéssült fűszer keverékkel fűszereztem. A végeredmény egy nagyon finom, ízletes és nem utolsó sorban egészséges étel lett.
Hozzávalók:
15 karaj szelet közepes vastag szeletekre vágva
2 paradicsom
2 vöröshagyma
2 hegyes erős zöld paprika
Memphisi oldalas fűszer keverék a
pici olaj
én sót és borsot nem használtam, hiszen
a fűszer keverék tartalmazta
Elkészítés:
A húst megmostam és közepes vastagságú
szeletekre szeleteltem.
Nem klopfoltam ki.
Beszórtam a memphisi fűszer keverékkel és
állni hagytam egy fél órát.
Addig még a hús pácolódott felszeleteltem a paradicsomot,
vöröshagymát és a zöld paprikát.
Egy tepsibe egy ív sütő papírt terítettem.
Lehelet vékonyan átkentem olajjal.
Ráfektettem a már befűszerezett
karaj szeleteket.
Mindegyik szelet tetejére fektettem egy karika vöröshagymát,
paradicsomot és zöld paprikát.
Nekem még maradtak szeletelt zöldségek, így
elosztottam a húsok tetején.
Majd ráterítettem egy ív sütő papírt és gondosan
elkezdtem a szélét behajtogatni.
Tűző géppel letűztem a széleit, jó szorosan, hogy sütés közben
ne illanjon el a gőz amiben párolódik.
Előmelegített sütőben lég keverésen 200 fokon
45 percig sütöttem.
Ezután vigyázva, nehogy a gőz felcsapjon középen
elvágtam a zacskót.
Már nem kellett pirítanom, mert szép
arany színűre sült.
Egy nagyon finom körettel tálaltam, de ez a
következő bejegyzés lesz majd.
Hallottam már a papírban sütésről, én lazac filét láttam így készülni...nagyon guszta!!
VálaszTörlésAzt hiszem a lazac filét is Nem vagyok mesterszakácsnál olvastam.
VálaszTörlésNagyon guszta, és isteni finom lehetett. Látom kipróbáltad az új fűszerkeverékedet. Kíváncsian várom a köretreceptet.:)
VálaszTörlésEddig én csak lazacot sütöttem papírban, de kifogom próbálni a húst is.
Akkor Gizus lehet nálad láttam a lazacot papírzacsiban.:-)
VálaszTörlésFinom vot ez a fűszerkeverék is!Annyi minden van a fűszer áruházban, tudnék még válogatni.Apránként majd!:-)
Hát ez valami eszméletlenül guszta! :)
VálaszTörlésJó kis nagycsaládos ebédke ez!:) Nagytepsiben minden összekésziteni, aztán megsütni...pompás!
VálaszTörlésÉn még nem is hallottam ilyen sütésről, úgy hogy ma is tanultam valami újat, egyszer én is megpróbálom, nagyon guszta.
VálaszTörlésDe örülök, hogy tetszett a módszer, és nagyon aranyos vagy, hogy "betűztél". Köszi! Igazán guszta lett az ételed, kíváncsi vagyok, milyen lehet a memphisi fűszerkeverék (nem írnád le, hogy miket tartalmaz?). És a köretre is nagyon kíváncsi vagyok!!
VálaszTörlésNellike,még én sem hallottam ilyen sütésről:-),az étel szenzációsan néz ki!
VálaszTörlésSose próbáltam még a papírban sütést. Nagyon guszta a husi!
VálaszTörlésÖtletes és nagyon finom lehet
VálaszTörlésÉdesanyámnak!
VálaszTörlésKedves édesanyám!
22 éve, hogy itt vagyok neked.
Nélkülem hiányos lenne az életed.
Neked köszönhetem, hogy megszülethettem
és, hogy ilyen sokáig melletted élhettem.
Ma már felnőttem és tudom, hogy mit jelent
egy édesanyának a gyermeke.
Sokat vigyáztál rám és óvtál engem,
sok jót látsz mindig a gyermekedben.
A gyermeked egyszer elszakad tőled,
de ígéri, hogy életed végéig gondoz majd téged.
Nem felejti el, amit érte tettetek
és, hogy ti mellettetek boldogan élhetett.
Kívánom neked, hogy legyél nagyon boldog
és ne legyen az évek során nagyon sok gondod.
Százszor elmondanám, hogy mennyire szeretlek téged,
bármit megtennék az életben érted.
Köszönöm neked, amit értem tettél
és sok gond és baj mellett engem felneveltél.
E versel szeretnék kedveskedni anyák napjára neked.
Édes Drága Kislányom!
VálaszTörlésItt is nagyon szépen köszönöm Neked ezt a gyönyörű verset!
Szeretlek!
Nelli!
VálaszTörlésBüszke lehetsz a lányodra:-)))
Nagyon megható!
Kérlek nézz be hozzám, egy díjat szeretnék továbbadni Neked!
VálaszTörlésIgen Nelli, ez a zöldséges karaj az egyik legnépszerűbb nálam. Már azóta is készítettem egy újabb változatot, a napokban felkerül az is, csak mindig úszok ... :))
VálaszTörlésAz "alap" változat ez, (pulykamellből karácsonykor is készítem):
http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2010/10/fuszeres-frissen-sult-karaj-kulonfele.html
A papírhüvelyben sütés évek óta nagy kedvenc nálunk, láthattad nálam, mert 4-5 ilyen recept is van a blogon. Az egyik:
http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2011/03/szemelyre-szabott-vacsoracsomagok.html
Örülök, hogy tetszenek a receptjeim és inspirálnak Téged!
Nagyon bírom a konyhádat! :))