A férjem nagyon szereti a lúdláb sütit, de olyan ritkán lehet
igazi jó tejszínes krémmel töltöttet venni.
Általában mindig több a
vaj benne, mint a tejszín.
Az jutott eszembe, hogy Tücsök Bogárnál olvastam egy
párizsi krém receptet. Aztán meg az is eszembe jutott,
hogy miért ne készíthetném a már bevált gép
nélküli nutellás csoki fagyival.
Már akkor mikor ezt a fagyit először készítettem
gondoltam rá, hogy krémnek is nagyszerű lenne,
csak valamivel szilárdítani kell majd.
Nem bántam meg, mert igen finom habos krémet kaptam
és végre elkészült az igazi és hamisítatlan lúdláb torta.
Hozzávalók:
A piskótához: 3 db tojás
6 evő kanál cukor
6 evő kanál liszt
3 evő kanál víz
fél zacskó sütőpor
A krémhez: 2,5 dl tejszín
(nálam Meggle márkájú volt)
1 tubus sűrített tej (170 gr)
15 dkg nutella
10 dkg jó minőségű étcsokoládé
2 dkg holland kakaó por
fél tasak Dr. Oetker zselatin fix
Tetejére: Lecsepegtetett meggy befőtt a díszítéshez.
10 dkg csokoládé bevonó (Szerencsi)
3 dkg vaj
Először elkészítettem a piskótát.
A tojásokat a cukorral jó habosra vertem, majd
beleszitáltam a lisztet, hozzáadtam a
vizet és a sütőport és
gyengéden összekevertem. Sütő papírral bélelt aljú
torta formába öntöttem és lég keverésen 175 fokon 25 percig
sütöttem. Közben érdemes tű próbát végezni,
hogy megsült-e mindenhol a tészta.
Ezután míg a piskóta hűlt elkészítettem a krémet.
A csokoládét víz gőz felett felolvasztottam és
félretettem hűlni.
A tejszínt 15 percre a fagyasztóba tettem.
A nutellát, kihűtött csokoládét, megszitált kakaó port és
a sűrített tejet összekevertem.
Hozzáadtam a jól lehűtött tejszínt és
jó habosra vertem.
A végén kevertem hozzá a zselatin fixet.
A piskóta nem lett túl vastag, de mi így szeretjük, hogy
kevés tészta és sok-sok krém.
A piskóta tetejére simítottam a krémet és a vége fele
már lehetett érezni, hogy dermed a zselatintól.
Hűtőbe tettem amíg a mázat elkészítettem.
Víz gőz felett felolvasztottam a csokoládét, amikor
felolvadt belekevertem a vajat.
A lehűlt krém tetejére öntöttem.
Vizes késsel megrajzoltam a szeletek helyét és minden
szeletre egy lecsepegtetett szem meggyet
helyeztem.
Köszönöm szépen Tücsök Bogár a fagyi receptjét,
amiből ez a kiváló krém született.
A címünket tudod Nellike, a pakkot várom a maradékkal! :)
VálaszTörlésÉn meg megadnám az enyémet, hátha jutna belőle! :)
VálaszTörlésSziasztok lányok!
VálaszTörlésRégebben készült!No de majd legközelebb!:-)
Én még soha nem ettem ilyen sütit, de a leírás alapján nagyon finomnak tűnik.
VálaszTörlésNagyon guszta, férjem nagyon örülne neki
VálaszTörlésCsodaszép szeletke!!! Nagyon finomnak tűnik, én is kérnék belőle. Éppen van egy megkezdett meggyem, így már meg is van mihez használom el. Köszi ezt a szuper receptet.:)
VálaszTörlésÉn az egész tortát elfogadnám Nelli!:-))))
VálaszTörlésKöszi a receptet kipróbálom én is. Úgyis jönnek a szülinapok és csokiőrültek a gyermekeim, Zsoltival együtt! ;-)
Puszi, Anikó
Nellike,gyönyörű lett a torta,na és nagyon finom is lehet ezzel a krémmel,tetszik nagyon!:-)
VálaszTörlésKati!Készítsd el, tényleg nagyon finom és hamar készen is van.
VálaszTörlésBianka!Szívesen vinnék kóstolót!:-)
Gizi!Elkészítetted már?
Anikó!Örülök, hogy Neked is tetszett!:-)
Dittus!Az én tortám a Tieidnek a nyomába sem léphetnek!:-)Olyan szépeket alkotsz mindig!