2011. május 17., kedd

Rántott gomba vajban párolt zöldségekkel és rizzsel


A rizst nagyon szeretjük vajban párolt zöldségekkel. 
Most is így készült a rántott gombához.

Hozzávalók: 

50 dkg gomba (panírozáshoz: liszt, tojás, zsemle morzsa)

A rizshez: 2 zacskó Riceland gyorsrizs
20 dkg kelbimbó
15 dkg bébi répa
15 dkg cukorborsó
a gombák szára apróra darabolva 
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
só, bors, ízvarázs


Elkészítés: 

A gombát megpucoltam, megmostam és a szokásos 
módon liszt - tojás, zsemle morzsa, paníroztam.
Olajban kisütöttem.

A rizsnek feltettem forrni a vizet. Mikor forrt beleöntöttem 
a rizst és sóval ízesítettem.

Közben egy serpenyőben vajat hevítettem, megpirítottam 
az apróra vágott vöröshagymát.
Amikor már karamellizálódott a hagyma akkor öntöttem bele 
a kelbimbót, bébi répát, cukorborsót és a gomba szárát. 
Fokhagymát reszeltem bele. Puhára pároltam a zöldségeket. 
Én úgy szeretem, ha egy kicsit lekap a zöldség és 
ezáltal kap egy különleges pörkös ízt.
Amikor készen van összekevertem a már 
megfőtt rizzsel. 
 
 

 
 

6 megjegyzés:

  1. Rántott gomba! IMÁDOM...frissen, forró, vagy éppen hidegen, mindegy. Egy tálka tartár mártás és lehet mártogatni...

    VálaszTörlés
  2. Rizs és kelbimbó nélkül jöhet is! Ezeket sajnos nem szeretem.

    VálaszTörlés
  3. Én is nagyon szeretem a rántott gombát.

    VálaszTörlés
  4. Imádnám, ha én ehetném ebédre:)

    VálaszTörlés
  5. Gratulálni szeretnék a blogodhoz. Most keveredtem ide hozzád, mától én is rendszeresen olvaslak.
    Engem itt találsz meg
    http://gasztro-szepseg-es-sokmas.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  6. Én is úgy imádnám mint Bianka:-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...