A rizst nagyon szeretjük vajban párolt zöldségekkel.
Most is így készült a rántott gombához.
Hozzávalók:
50 dkg gomba (panírozáshoz: liszt, tojás, zsemle morzsa)
A rizshez: 2 zacskó Riceland gyorsrizs
20 dkg kelbimbó
15 dkg bébi répa
15 dkg cukorborsó
a gombák szára apróra darabolva
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
só, bors, ízvarázs
Elkészítés:
A gombát megpucoltam, megmostam és a szokásos
módon liszt - tojás, zsemle morzsa, paníroztam.
Olajban kisütöttem.
A rizsnek feltettem forrni a vizet. Mikor forrt beleöntöttem
a rizst és sóval ízesítettem.
Közben egy serpenyőben vajat hevítettem, megpirítottam
az apróra vágott vöröshagymát.
Amikor már karamellizálódott a hagyma akkor öntöttem bele
a kelbimbót, bébi répát, cukorborsót és a gomba szárát.
Fokhagymát reszeltem bele. Puhára pároltam a zöldségeket.
Én úgy szeretem, ha egy kicsit lekap a zöldség és
ezáltal kap egy különleges pörkös ízt.
Amikor készen van összekevertem a már
megfőtt rizzsel.
Rántott gomba! IMÁDOM...frissen, forró, vagy éppen hidegen, mindegy. Egy tálka tartár mártás és lehet mártogatni...
VálaszTörlésRizs és kelbimbó nélkül jöhet is! Ezeket sajnos nem szeretem.
VálaszTörlésÉn is nagyon szeretem a rántott gombát.
VálaszTörlésImádnám, ha én ehetném ebédre:)
VálaszTörlésGratulálni szeretnék a blogodhoz. Most keveredtem ide hozzád, mától én is rendszeresen olvaslak.
VálaszTörlésEngem itt találsz meg
http://gasztro-szepseg-es-sokmas.blogspot.com/
Én is úgy imádnám mint Bianka:-)
VálaszTörlés