2010. október 13., szerda

Zellerkrém leves

 Hozzávalók:

1 közepes nagyságú zeller
1 krumpli
1 vöröshagyma
só, bors, szerecsendió, olaj, reszelt sajt, pirítós kenyér
3-4 dl húsleves, vagy ugyanennyi víz
fél liter főzőtejszín,
liszt a habaráshoz
zeller apróra vágva

Opcionális:

tökmagolaj, tökmag, zöldhagyma

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra összevágom és kevés olajon megpárolom, majd a zellert es a krumplit megpucolom és vékony szeletekre vágom, hozzáadom a megpárolt hagymához.
Ízesítem sóval, borssal reszelt szerecsendióval. Felöntöm 3-4 dl vízzel.
Puhára főzöm es egy botmixerrel összeturmixolom, hozzáadom a húslevest.
A tejszínt kikeverem 3-4 evőkanál liszttel csomómentesre es a leveshez adom.
Forralom meg pár percet.
A tökmagolajot tetejére locsoltam, karikákra vágott zöldhagymával, reszelt sajttal és pirított
tökmaggal szórtam meg.
Pirítós kenyérrel tálaltam.

4 megjegyzés:

  1. Pont tegnap gondoltam rá, nagyon guszta

    VálaszTörlés
  2. Eddig csak menzán ettem, a tied biztos sokkal finomabb!

    VálaszTörlés
  3. :)) Nálam is ez készült a hétvégén, csak még nem tettem közzé. Képzeld, eddig nem nagyon voltam oda a zellerért, de gondoltam, teszek vele még egy kísérletet. Rájöttem, hogy finom dolog, jó levest lehet készíteni belőle. Az enyém valamennyiben azért más, mint a fenti. Legközelebb a te verziódat fogom kipróbálni, nagyon jól hangzik, és igen gusztusos így kép alapján.

    VálaszTörlés
  4. Finom, én is így szoktam,csak a lisztet kihagyom belőle, mert a krumpli és a zeller pürésítve eléggé besűríti.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...