2010. október 5., kedd

Pásztortarhonya

Hozzávalók:

50 dkg tarhonya
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
15-20 dkg bacon szalonna
5-6 szem burgonya
só, bors, ízvarázs, őrölt pirospaprika


Elkészítés:

A vöröshagymát kevés olajon üvegesre párolom miután apró kockákra vágtam.
Rádobom a csíkokra vágott bacon szalonnát is, ezt is pirítom.
Majd hozzáöntöm a tarhonyát és megpirítom.
Megszórom 2 kávéskanál őrölt pirospaprikával.
Ízesítem sóval, borssal, ízvarázzsal és reszelt fokhagymával.
Felengedem annyi vízzel, hogy ellepje és puhára főzöm a tarhonyát.
A burgonyát kockákra vágom és sós vízben felteszem főni.Mikor megfőtt, leszűröm és
a  már kész tarhonyához keverem.
Savanyúsággal találjuk.

3 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...