2010. október 7., csütörtök

Gombás makaróni

Ma csak egy kis egyszerű gombás makaróni készült.
Azért az ilyen egyszerű ételeket is beírom, mert az Én kis-nagylányom most tanulgat főzni, de már nem lakik sajnos velünk és neki mindig nagy segítség, ha belepillanthat ebbe a virtuális szakácskönyvbe.

Hozzávalók:

50 dkg gyermelyi makaróni
50 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
só, bors, őrölt pirospaprika, rozmaring, reszelt sajt

Elkészítés:

A gombát megpucolom, összevágom.
A vöröshagymát kevés olajon üvegesre pirítom.
Majd az összeszelt gombát beleöntöm.
Rászórom a pirospaprikát.
Nem öntök rá vizet, mert a gomba elég sok vizet enged.
Ízesítem sóval, borssal, rozmaringgal és belereszelem a fokhagymát is.
Ezután készre főzöm.

A tésztát lobogó, sós vízbe öntöm és megfőzöm.
Kb. 15 perc alatt elkészül.

Mikor készen van akkor reszelt sajttal meghintve tálalom.

Szoktam úgy is készíteni, hogy tejfölt keverek hozzá és sütőben még egy kicsit
összesütöm az egészet.
Ez most a sütő nélküli változat volt.

4 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...