Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 db krumpli megfőzve
2,5 dkg élesztő
1,5 dl tej
pici cukor az élesztő felfuttatásához
3 dl kefir
2 egész tojás
só ízlés szerint
olaj
Elkészítés:
A krumplikat megfőzöm, összetöröm majd.
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatom.
A lisztet megszitálom, majd hozzáadom a felfuttatott élesztős tejet, a megfőtt,
kihűlt, összetört krumplit, kefírt, tojásokat, sót.
Jól összedolgozom, majd kelni hagyom.
Zsemle formájú gombócokat formázok.
Majd még egy picit kelesztem.
Olajos kézzel kerekre húzkodom őket és forró olajban mindkét felét kis lángon
világosra sütöm.
Papírtörlőre szedem, hogy a felesleges olajat felitassa.
Ízesítem fokhagymával, tejföllel, sajttal, ketchuppal, lekvárral.
A lekvárosról még nem hallottam. Nálam a lángos csakis sós lehet, a káposztás kocka meg édes, nudli szintén sós.:)
VálaszTörlésAmúgy szerintem a kefir nagyon jót tesz a lángostésztának: jó állagot és ízt ad neki, s hosszabb ideig is eltartható a nyers tészta.
Most jól esne a fotó bal oldalán található versenyző.:)
Tényleg nagyon jót tesz a tésztáknak a kefír.
VálaszTörlésÉn a lángost szeretem édes és sós ízben is, a káposztás kockát jó borsosan, a nudlit pedig édesen.:-)
Az első lángost sósan kell enni,a másodikat lekvárral. Nyami
VálaszTörlésAndikám!Miért így kell enni?
VálaszTörlésMer' így szeretem :)
VálaszTörlés