2010. október 8., péntek

Rakott kelkáposzta


Hozzávalók:

1 fej kelkáposzta
60-70 dkg darálthús
2 csomag gyors rizs vagy fél kg másik rizs
fűszerek: só, bors, fokhagyma, vöröshagyma, őrölt pirospaprika,
babérlevél, őrölt kömény, ízvarázs

Elkészítés:

A kelkáposztát apró csíkokra vágom és felteszem főni.
Sót, őrölt köményt, borsot, ízvarázst teszek a vízbe.
Fél óra alatt puhára főzöm, majd leszűröm.

A vöröshagymát kevés olajon megpárolom,  hozzáadom a darált húst,
rövid párolás után megszórom a pirospaprikával, felöntöm a megfelelő mennyiségű
vízzel, fűszerezem és készre főzöm.

A rizst megfőzöm.

Kiolajozok vékonyan egy jénai tálat.
Az alsó réteg kelkáposzta lesz, majd rizs, rá a darált hús, megint rizs és kelkáposzta.
Sütőben 250 fokon, fél órát sütöm.
Mikor megpirult a teteje akkor egy nagy doboz tejfölt öntök rá. Ezután kicsit még sütöm.

2 megjegyzés:

  1. A maradékot nyugodtan fagyaszd le a fiaimnak, bármikor megeszik.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...