Hozzávalók:
1 közepes nagyságú zeller
1 krumpli
1 vöröshagyma
só, bors, szerecsendió, olaj, reszelt sajt, pirítós kenyér
3-4 dl húsleves, vagy ugyanennyi víz
fél liter főzőtejszín,
liszt a habaráshoz
zeller apróra vágva
Opcionális:
tökmagolaj, tökmag, zöldhagyma
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra összevágom és kevés olajon megpárolom, majd a zellert es a krumplit megpucolom és vékony szeletekre vágom, hozzáadom a megpárolt hagymához.
Ízesítem sóval, borssal reszelt szerecsendióval. Felöntöm 3-4 dl vízzel.
Puhára főzöm es egy botmixerrel összeturmixolom, hozzáadom a húslevest.
A tejszínt kikeverem 3-4 evőkanál liszttel csomómentesre es a leveshez adom.
Forralom meg pár percet.
A tökmagolajot tetejére locsoltam, karikákra vágott zöldhagymával, reszelt sajttal és pirított
tökmaggal szórtam meg.
Pirítós kenyérrel tálaltam.
Pont tegnap gondoltam rá, nagyon guszta
VálaszTörlésEddig csak menzán ettem, a tied biztos sokkal finomabb!
VálaszTörlés:)) Nálam is ez készült a hétvégén, csak még nem tettem közzé. Képzeld, eddig nem nagyon voltam oda a zellerért, de gondoltam, teszek vele még egy kísérletet. Rájöttem, hogy finom dolog, jó levest lehet készíteni belőle. Az enyém valamennyiben azért más, mint a fenti. Legközelebb a te verziódat fogom kipróbálni, nagyon jól hangzik, és igen gusztusos így kép alapján.
VálaszTörlésFinom, én is így szoktam,csak a lisztet kihagyom belőle, mert a krumpli és a zeller pürésítve eléggé besűríti.
VálaszTörlés