2010. október 15., péntek

Meggyszósz

Hozzávalók:

1 üveg meggy befőtt
1 vaníliás puding por
ízlés szerint cukor
vaníliás cukor
őrölt szegfűszeg, fahéj
 3-4 db citrom karika

Elkészítés:

A meggyet felteszem a főni a levével együtt és még kb. másfél dl vízzel.
A puding port kikeverem 3 dl vízzel.
A meggyet ízesítem cukorral, vaníliás cukorral, szegfűszeggel, fahéjjal és 3-4 db
citrom karikával.
Kicsit kell csak főzni, mert hamar megfő a befőtt.
Ezután hozzákeverem a puding port és besűrítem vele.
Szerintem sokkal finomabb így, mint a lisztes sűrítéssel.

5 megjegyzés:

  1. Nyami, ezt mi is nagyon szeretjük!

    VálaszTörlés
  2. Igen, pont így, csak az eleje más egy kicsit. Először vízzel,cukorral meg a fűszerekkel egy redukciót főzök. Azta de tudományos voltam. Szóval pont a befőtt miatt, hogy több íz jöjjön ki a fűszerekből.

    VálaszTörlés
  3. Bizony, finomabb!! Az étkezési keményítő ( mert a puding ebből készül) mindig sokkal selymesebb állagot eredményez.
    Nagyon fincsi!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...