25 dkg liszt, 2 evőkanál sütőpor, 2 tojás, 10 dkg barnacukor (lehet kristálycukor is), 1 pohár natúr joghurt, 1 dl étolaj, 2-3 alma lereszelve, fahéj ízlés szerint, vaníliás cukor, ha van otthon aszalt áfonya.
Elkészítés:
Az almákat lereszelem, vaníliás cukrot, fahéjat szórok rá, félreteszem, hogy levet engedjen.
A lisztet összekeverem a sütőporral.
A tojásokat kikeverem a barna cukorral, majd a joghurtot is hozzáöntöm, végül az étolajat is hozzákeverem.
Kinyomkodom az almát és félreteszem a levet. A nedves és a száraz hozzávalókat összekeverem.
Az almareszeléket belekeverem a tésztába.Ha száraz lenne a tészta a félretett lével higítom.
A tésztát belekanalazom a kapszlival bélelt muffinformába, megszórom aszalt áfonyával és előmelegített sütőben légkeverésen 200 fokon kb. 20 percig sütöm.
Igazán guszták, nagyon finom
VálaszTörlésJól látom a vanília magocskákat?
VálaszTörlésEbben most nem volt vanília magocska Andikám, ezek a fahéj szemek voltak.
VálaszTörlés