2011. május 19., csütörtök

Lúdláb torta


A férjem nagyon szereti a lúdláb sütit, de olyan ritkán lehet 
igazi jó tejszínes krémmel töltöttet venni.
Általában mindig több a 
vaj benne, mint a tejszín.
Az jutott eszembe, hogy Tücsök Bogárnál olvastam egy 
párizsi krém receptet. Aztán meg az is eszembe jutott, 
hogy miért ne készíthetném a már bevált gép 
nélküli nutellás csoki fagyival.
Már akkor mikor ezt a fagyit először készítettem 
gondoltam rá, hogy krémnek is nagyszerű lenne, 
csak valamivel szilárdítani kell majd. 
Nem bántam meg, mert igen finom habos krémet kaptam 
és végre elkészült az igazi és hamisítatlan lúdláb torta.

Hozzávalók: 

A piskótához: 3 db tojás
                        6 evő kanál cukor
                        6 evő kanál liszt 
                        3 evő kanál víz
                        fél zacskó sütőpor

  A krémhez: 2,5 dl tejszín 
(nálam Meggle márkájú volt)
                     1 tubus sűrített tej (170 gr)
                     15 dkg nutella
                     10 dkg jó minőségű étcsokoládé
                     2 dkg holland kakaó por
                     fél tasak Dr. Oetker zselatin fix

           Tetejére: Lecsepegtetett meggy befőtt a díszítéshez.  
                10 dkg csokoládé bevonó (Szerencsi)
             3 dkg vaj

Először elkészítettem a piskótát.
A tojásokat a cukorral jó habosra vertem, majd 
beleszitáltam a lisztet, hozzáadtam a 
vizet és a sütőport és 
gyengéden összekevertem. Sütő papírral bélelt aljú 
torta formába öntöttem és lég keverésen 175 fokon 25 percig
sütöttem. Közben érdemes tű próbát végezni, 
hogy megsült-e mindenhol a tészta.


Ezután míg a piskóta hűlt elkészítettem a krémet.
A csokoládét víz gőz felett felolvasztottam és 
félretettem hűlni.
A tejszínt 15 percre a fagyasztóba tettem.
A nutellát, kihűtött csokoládét, megszitált kakaó port és 
a sűrített tejet összekevertem.
Hozzáadtam a jól lehűtött tejszínt és 
jó habosra vertem.
A végén kevertem hozzá a zselatin fixet.

A piskóta nem lett túl vastag, de mi így szeretjük, hogy 
kevés tészta és sok-sok krém.
A piskóta tetejére simítottam a krémet és a vége fele 
már lehetett érezni, hogy dermed a zselatintól. 
Hűtőbe tettem amíg a mázat elkészítettem.
Víz gőz felett felolvasztottam a csokoládét, amikor 
felolvadt belekevertem a vajat.
A lehűlt krém tetejére öntöttem.
Vizes késsel megrajzoltam a szeletek helyét és minden 
szeletre egy lecsepegtetett szem meggyet
helyeztem.

Köszönöm szépen Tücsök Bogár a fagyi receptjét, 
amiből ez a kiváló krém született.




 

9 megjegyzés:

  1. A címünket tudod Nellike, a pakkot várom a maradékkal! :)

    VálaszTörlés
  2. Én meg megadnám az enyémet, hátha jutna belőle! :)

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok lányok!
    Régebben készült!No de majd legközelebb!:-)

    VálaszTörlés
  4. Én még soha nem ettem ilyen sütit, de a leírás alapján nagyon finomnak tűnik.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta, férjem nagyon örülne neki

    VálaszTörlés
  6. Csodaszép szeletke!!! Nagyon finomnak tűnik, én is kérnék belőle. Éppen van egy megkezdett meggyem, így már meg is van mihez használom el. Köszi ezt a szuper receptet.:)

    VálaszTörlés
  7. Én az egész tortát elfogadnám Nelli!:-))))
    Köszi a receptet kipróbálom én is. Úgyis jönnek a szülinapok és csokiőrültek a gyermekeim, Zsoltival együtt! ;-)
    Puszi, Anikó

    VálaszTörlés
  8. Nellike,gyönyörű lett a torta,na és nagyon finom is lehet ezzel a krémmel,tetszik nagyon!:-)

    VálaszTörlés
  9. Kati!Készítsd el, tényleg nagyon finom és hamar készen is van.

    Bianka!Szívesen vinnék kóstolót!:-)

    Gizi!Elkészítetted már?

    Anikó!Örülök, hogy Neked is tetszett!:-)

    Dittus!Az én tortám a Tieidnek a nyomába sem léphetnek!:-)Olyan szépeket alkotsz mindig!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...