Jó sokáig tartott mire rászántam magam a bonbon gyártásra.
Közben Erinacea és Tatin folyamatosan bátorított, hogy nem ördöngösség, próbáljam meg.
Legjobban attól féltem, hogy nem fog kijönni a formából.
Vasárnap aztán elhatároztam, hogy most bonbonozni fogok. Későn értünk már haza,
de ha már rászántam magam nem akartam elnapolni a dolgot.
Az ötletet Erinacea Bounty-kocka de luxe pralinéja adta, mivel mindenki nagyon
szereti nálunk a kókuszos dolgokat.
Annyit változtattam a recepten, hogy cukor helyett mézet
tettem bele,
aszalt eper darabkák
kerültek a kókuszos krémbe, és a tejszín egy részét
Malibu fehér rummal helyettesítettem. A vanília
rúd helyett vanília esszenciát használtam. Nem keretes krémes
formába készítettem, hanem
szilikonos szív formát használtam.
Hozzávalók:
1 tábla Choceur 75 % kakaó tartalmú étcsokoládé
14 kávés kanál kókusz reszelék
1 evő kanál méz
2 evő kanál tejszín
1 evő kanál Malibu fehér rum
3-4 szem aszalt eper apróra vágva
1 kávés kanál Dr.Oetker zselatin fix
1 löttyintés vanília esszencia
Elkészítés:
A csoki olvasztó készüléket kettes
fokozatra kapcsoltam.
A csokoládét apró darabokra tördeltem és az
olvasztó tálkába tettem.
Mikor megolvadt a csoki lekapcsoltam a csoki
olvasztót egyes fokozatra.
A szilikon formát gondosan kikentem
kis ecset segítségével.
Mikor végeztem hűtőbe tettem 1 órára.
Utána újból megismételtem ezt a műveletet,
majd újból
1 óra hűtés következett.
Eközben elkészítettem a kókuszos tölteléket.
A kókusz reszeléket egy kis kávés pohárba szórtam.
Beleöntöttem a mézet, a tejszínt, a Malibu rumot és a
vanília esszenciát.
Jól összedolgoztam, majd belekevertem a zselatin fixet
és az apróra vágott aszalt
epreket.
Ezután a hűtőből kivett formákat megtöltöttem egy
kiskanál segítségével kb.
háromnegyed részéig.
Vigyázni kell, hogy a záró csoki burok rétegnek is
hagyjunk elegendő helyet.
Amikor az összes formát megtöltöttem akkor újból
hűtés következett.
A végén pedig lezártam a maradék csokival a bonbonokat.
Ezután megint a hűtőbe került a forma. 1 óra elteltével
kivettem és óvatosan
kipattintottam a bonbonokat.
Helyes kis bonbon kapszliba ültettem őket.
Nem sokáig csücsültek ott! Igen hamar elfogytak.
Néhol átlátszik a kókuszos krém réteg a csoki alatt,
de azért nagyon finomak voltak.
A következő dolog ami csábít az pedig a
macaron sütés.
Nagyon szépek lettek! Látod milyen ügyes vagy? Örülök hogy végre rászántad magad a bonbonozásra. :)
VálaszTörlésA kókusz- eper variáció pedig nálunk is nagy siker lenne.
Ügyes vagy bariném!
Nelli, ezt bűn volt leírni! Istenien néznek ki, nagyon megkóstolnám őket még akkor is, ha a kókuszt nem is szeretem.:-)
VálaszTörlésEgyszer majd én is kipróbálom...
Már a facebookon is megirtam hogy megkóstolnám...nagyon jól néznek ki!!!
VálaszTörlésHűűűűűűűűűű Nellikém, gyönyörűek!!!!!!!!!!
VálaszTörlésNa asszem én is beadom a derekam... otthon sorakoznak a bonbonformák és még sosem használtam őket... valahogy eddig úgy voltam vele, hogy a forma nélküliek is tutik, meg a készen kaphatók is, akkor meg minek bajlódjak.
De ... ezek kicsit meginogtattak..:-)
Nelli!
VálaszTörlésCsodás lett a bonbon, látod nem is nagy ördöngösség:-)))
Egy apróság csak, a két kikenés között nem kell várni egy órát, 10-15 perc elég, így gyorsabban el is készül:-))
Egy dolog fontos a csokinál, mélyhűtőbe sose tedd:-))
Nagyon ügyes vagy:-)))
Nagyon ügyes vagy! Irigyellek a bátorságodért. :) Én még nem mertem belevágni. Ez a kókuszos isteni lehet!
VálaszTörlésNagyon jó, hogy rászántad magad, ügyes vagy!!!
VálaszTörlésNagyon jók! GratuláloK!!!
VálaszTörlésÉn még erősen gyűjtögetem a bátorságot, bár egy bonbon formát már beszereztem én is:D
Nelli, nagyon-nagyon szépek lettek, gratulálok!!!!! Örülök, hogy megpróbáltad! Majd meglátod, innen abba sem lehet hagyni! Amúgy meg itt röhögtem a címen, mert hétvégén én is csináltam egy kókuszos alapú bonbont, csak más ízesítéssel, és nekem meg az a fantáziadús név jutott eszembe, hogy Karibi kokték, amikor a posztot megírtam belőle piszkozatnak :) Hiába, ha nagy szellemek találkoznak :D
VálaszTörlésGyönyörűek a bonbonjaid, nagyon ügyes vagy!!
VálaszTörlésDe kedvesek vagytok lányok!Gondolkodom már a következőn!:-)
VálaszTörlésGyönyörűek. Még én sem készítettem, de lassan erőt kell meríteni :)
VálaszTörlésCsodálatosak, gratulálok nagyon ügyes vagy!!! :)
VálaszTörlésNellikém, ezek fantasztikusak lettek! Neki kéne, hogy álljak bonbonozni...Ilyenkor abszolút kedvet kapok hozzá...csodásak!
VálaszTörlésNelli,gyönyörűek lettek,nagyon ügyes vagy!Gondolom,már el is tervezted a következőt:-)
VálaszTörlésAzt hiszem én pedig szívesen meglátogatnálak, s akkor talán én is kapnék ebből a finomságból:))
VálaszTörlésGyönyörű és kívánatos, az ízesítése is nagyon kedvemre való!!
Gratulálok hozzá:)