Nagyon szeretjük a krumplis tésztát, főleg azóta nagy kedvenc
amióta így készítem.
Télen csemege uborkával, nyáron uborka salátával, ilyenkor
legtöbbször
fejes salátával, céklával fogyasztjuk.
Most éppen tejfölös uborka saláta volt hozzá.
Hozzávalók:
50 dkg gyermelyi nagy kocka tészta
1 kg krumpli
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 babér levél
őrölt kömény, őrölt bors,
őrölt piros paprika
só,
ízvarázs
olaj
1 kis doboz tejföl
Elkészítés:
Az olajon üvegesre párolom az apróra felkockázott vöröshagymát.
Megszórom 2 teáskanál piros paprikával.
Beleöntöm a kockára vágott krumplit.
Vizet töltök rá annyit, hogy ellepje a krumplit.
Fűszerezem.
Közben a tésztát kifőzöm sós vízben.
Leszűröm és hideg vízzel leöblítem.
Amikor megfőtt a krumpli és a tészta is akkor egy
tepsibe kevés olajat öntök.
Beleöntöm a tésztát.
A megfőtt krumplit krumpli nyomóval összetöröm.
Nem baj, ha maradnak benne nagyobb darabok.
Összekeverem a tepsiben a kifőtt tésztával.
Rákanalazom a tejfölt és azzal is összekeverem.
Előmelegített sütőben hőlégkeverésen
225 fokon 20 percig sütöttem.
de jó ötlet megsütni, ki fogom próbálni
VálaszTörlésMeg is van a holnapi ebéd Nellikém:) Mármint nálunk, úgyhogy köszi!!!!
VálaszTörlésDe jó ötlet, egyszer kipróbálom így is.
VálaszTörlésHmm, jól hangzik sütve! Nekem is pont olyan kis pöttyös edénykém van, lila meg kék, majd jön a következő posztban :)
VálaszTörlésMálna!Próbáld ki, majd írd meg ízlett-e így!
VálaszTörlésMerci!Örülök, hogy tippet adhattam Neked!:-)Remélem ízlik majd.
Kriszti!Nektek is remélem elnyeri majd a tetszéseteket!
Erinacea!A kis pöttyöst nagyon szeretem.Nekem még rózsaszín van.
Nem készítettem ilyent még, de nagyon guszta!
VálaszTörlésSzeretem :)
VálaszTörlésEzt én is ki fogom próbálni!
VálaszTörlésKöszi az ötletet:D
Köszi az ötletet. Túl sok lett a krumplistészta és azon gondolkoztam, hogy alakítsam át, hogy ne legyen unalmas már megint ugyanazt kajálni. Átkonvertálom, azaz megsütöm :D
VálaszTörlés