2011. április 12., kedd

Kolbászos krumplileves


Hozzávalók: 

- a leveshez: 


1 kg krumpli
3 sárgarépa
2 zöldség
15 dkg kolbász
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
sárga paprika 
só, bors, piros paprika
őrölt kömény
2 db babér levél
1 kávés kanál tárkony
olaj 


- a galuskához:

1 tojás és annyi liszt amennyit felvesz


Elkészítés: 

A vöröshagymát felaprítom,  az olajon üvegesre párolom.
Ezután beledobom a felkarikázott kolbászt, kiolvasztom a színét.
Pici piros paprikát dobok bele.
Következik a kockákra vágott krumpli és a karikára szelt sárgarépa és zöldség.
Ízesítem fokhagymával, borssal, köménnyel, babér levéllel, reszelt fokhagymával.
A paradicsomot meleg vízbe mártom,  a bőrét eltávolítom. Kockára vágom, beledobom
a levesbe. A paprikát felkockázom és azt is a levesbe teszem.
Amikor már majdnem puhák a zöldségek akkor beleszaggatom a galuskákat.
A végén ízesítem a tárkonnyal. 
  
 

5 megjegyzés:

  1. Guszta és finom, lényegében majdnem gulyás leves.Jó ötlet. Legközelebb én is készítek ilyet.

    VálaszTörlés
  2. Csodásan néz ki! Nagyon szép a tányérod is!

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon finom. Mi is sokszor szoktunk ilyet csinálni.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...