Hozzávalók:
- a leveshez:
1 kg krumpli
3 sárgarépa
2 zöldség
15 dkg kolbász
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
sárga paprika
só, bors, piros paprika
őrölt kömény
2 db babér levél
1 kávés kanál tárkony
olaj
- a galuskához:
1 tojás és annyi liszt amennyit felvesz
Elkészítés:
A vöröshagymát felaprítom, az olajon üvegesre párolom.
Ezután beledobom a felkarikázott kolbászt, kiolvasztom a színét.
Pici piros paprikát dobok bele.
Következik a kockákra vágott krumpli és a karikára szelt sárgarépa és zöldség.
Ízesítem fokhagymával, borssal, köménnyel, babér levéllel, reszelt fokhagymával.
A paradicsomot meleg vízbe mártom, a bőrét eltávolítom. Kockára vágom, beledobom
a levesbe. A paprikát felkockázom és azt is a levesbe teszem.
Amikor már majdnem puhák a zöldségek akkor beleszaggatom a galuskákat.
A végén ízesítem a tárkonnyal.
Ez a leves se lehet rossz:-)
VálaszTörlésGuszta és finom, lényegében majdnem gulyás leves.Jó ötlet. Legközelebb én is készítek ilyet.
VálaszTörlésEgyik nagy kedvencem
VálaszTörlésCsodásan néz ki! Nagyon szép a tányérod is!
VálaszTörlésEz nagyon finom. Mi is sokszor szoktunk ilyet csinálni.
VálaszTörlés