2011. április 15., péntek

Paprikás krumpli bő lével - kicsit másképp



A paprikás krumpli nagy kedvenc nálunk. Szeretjük nagyon 
fejes salátával, uborka salátával.
Most kevesebb krumplim volt itthon, így más is 
került bele, de igen finomra sikeredett.

Hozzávalók:


1 kg krumpli
15 dkg füstölt kolbász
1 csomag füstli
20 dkg cukorborsó
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 kávékanál tárkony
őrölt kömény, só, bors,
ízvarázs
őrölt piros paprika


A galuskához:

1 tojás
annyi liszt amennyit felvesz
pici só 

Elkészítés: 

A vöröshagymát apróra vágom, majd üvegesre 
párolom kevés olajon.
Rádobom a karikára vágott füstölt kolbászt 
és kicsit sütöm.
Rászórom a piros paprikát. 
A krumplit cikkekre vágom és a cukorborsóval 
együtt teszem bele.
Felöntöm a megfelelő mennyiségű
vízzel. 
Következik az ízesítés.
Amikor már majdnem készen van akkor 
teszem 
bele a füstlit, bele-
szaggatom a galuskát.  
 

 

6 megjegyzés:

  1. Fuuuu de szeretem,ezer éve nem ettem:))))
    Úton van az ajándék...

    VálaszTörlés
  2. Imádom a paprikás krumplit,és a tied olyan nagyon guszta. Finom lehetett ennyi mindennel megpakolva.:)

    VálaszTörlés
  3. Nellike,finom lehet,nagyon guszta jó gazadagon van benne minden,így az igazi!:-)

    VálaszTörlés
  4. Sosem ettem még, de nagyon finomnak tűnik.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon finom lett! Sajnos a tárkonyt kifelejtettem belőle, de így iy nagyon jó! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...