A paprikás krumpli nagy kedvenc nálunk. Szeretjük nagyon
fejes salátával, uborka salátával.
Most kevesebb krumplim volt itthon, így más is
került bele, de igen finomra sikeredett.
Hozzávalók:
1 kg krumpli
15 dkg füstölt kolbász
1 csomag füstli
20 dkg cukorborsó
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 kávékanál tárkony
őrölt kömény, só, bors,
ízvarázs
őrölt piros paprika
A galuskához:
1 tojás
annyi liszt amennyit felvesz
pici só
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágom, majd üvegesre
párolom kevés olajon.
Rádobom a karikára vágott füstölt kolbászt
és kicsit sütöm.
Rászórom a piros paprikát.
A krumplit cikkekre vágom és a cukorborsóval
együtt teszem bele.
Felöntöm a megfelelő mennyiségű
vízzel.
Következik az ízesítés.
Amikor már majdnem készen van akkor
teszem
bele a füstlit, bele-
szaggatom a galuskát.
Fuuuu de szeretem,ezer éve nem ettem:))))
VálaszTörlésÚton van az ajándék...
Ezt én is nagyon szeretem.
VálaszTörlésImádom a paprikás krumplit,és a tied olyan nagyon guszta. Finom lehetett ennyi mindennel megpakolva.:)
VálaszTörlésNellike,finom lehet,nagyon guszta jó gazadagon van benne minden,így az igazi!:-)
VálaszTörlésSosem ettem még, de nagyon finomnak tűnik.
VálaszTörlésNagyon finom lett! Sajnos a tárkonyt kifelejtettem belőle, de így iy nagyon jó! :)
VálaszTörlés