2010. szeptember 12., vasárnap








Szilvás gombóc



1 kg krumplit megpucoltam és kockára vágtam, majd sós vízben megfőztem

Mikor megfőtt, összetörtem és kihűtöttem

Míg hűlt kimagoztam a szilvát.

1 egész tojást, sót és annyi lisztet tettem hozzá, hogy közepes lágyságú tésztát kapjak.

Elég nagyszemű szilváim voltak, így 10 x 10 cm-es kockákra vágtam a tésztát.

Mindegyik közepébe egy-egy fahéjas cukorral megtöltött szilvát tettem.

Lobogó, sós vízbe dobtam őket.Mikor feljöttek a víz tetejére még kb. 5 percig főztem.

Ezután vajba pirított zsemlemorzsába forgattam.

Fahéjas porcukorral meghintve tálaltam.












3 megjegyzés:

  1. Még sosem mertem kipróbálni, hogy a gombóchoz ne héjában főzzem meg a krumplit. Azt hiszem a szombati piskóta kudarc után már nem is fogom. Maradok a hagyományos megoldásnál.

    VálaszTörlés
  2. Az utolsó gombóckészítés óta én is püréként kezelem a burgonyát és nekem is bevált.
    Nagyon guszta

    VálaszTörlés
  3. Andikám!A mamám sem héjában szokta főzni anno.Miért héjában főzöd?

    Bianka!Mi történt a gombóckészítésnél?

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...