1 kg sertéscombot kockára vágtam.Megpirítottam 4 fej vöröshagymát az olajon.Beletettem a kockára vágott húst és fehéredésig pároltam.Ezután megszórtam pirospaprikával.Felöntöttem a megfelelő mennyiségű vízzel és fűszereztem sóval, borssal, ízvarázzsal, fokhagymával.Fokhagymából a főzés vége fele is reszeltem bele 2 gerezdet, szerintem így jobban érvényesül az íze.Babérlevelet és köménymagot is teszek bele, ezt nem sokan használnak a pörköltbe.Paprikát és paradicsomot tettem még bele.
A főzés végén 2 db pörköltszaft kockát morzsoltam bele és még főztem 10 percig.
A tésztát ( én gyermelyi tésztát használok általában ) kevés olajon megpirítom, sózom, felöntöm vízzel addig, hogy ellepje a tésztát.
Főzöm addig még el nem fő a víz.Fedővel letakarom, vagy átteszem egy jénai tálba és mikróban még párolom egy kicsit.
Nekünk sokkal jobban ízlik így a tészta ha meg van pirítva.
Istenien néz ki, csak nyelek nagyokat
VálaszTörlésEgyszer én is kipróbálom így a tésztát Nellike!
VálaszTörlésEz a sok szín és íz együtt a családi ebédek hangulatát juttatja eszembe.
VálaszTörlésNézz majd be hozzám!
Szia! Megint én. Nem tudom, hogy jártál- e nálam utolsó megjegyzésem óta, de porszem került a gépezetbe, és a lényeges bejegyzés csak később vált láthatóvá. Egy díjat szeretnék neked ajándékozni, ezért újra kérlek, látogass meg!
VálaszTörlés