Szilvás gombóc
1 kg krumplit megpucoltam és kockára vágtam, majd sós vízben megfőztem
Mikor megfőtt, összetörtem és kihűtöttem
Míg hűlt kimagoztam a szilvát.
1 egész tojást, sót és annyi lisztet tettem hozzá, hogy közepes lágyságú tésztát kapjak.
Elég nagyszemű szilváim voltak, így 10 x 10 cm-es kockákra vágtam a tésztát.
Mindegyik közepébe egy-egy fahéjas cukorral megtöltött szilvát tettem.
Lobogó, sós vízbe dobtam őket.Mikor feljöttek a víz tetejére még kb. 5 percig főztem.
Ezután vajba pirított zsemlemorzsába forgattam.
Fahéjas porcukorral meghintve tálaltam.
Még sosem mertem kipróbálni, hogy a gombóchoz ne héjában főzzem meg a krumplit. Azt hiszem a szombati piskóta kudarc után már nem is fogom. Maradok a hagyományos megoldásnál.
VálaszTörlésAz utolsó gombóckészítés óta én is püréként kezelem a burgonyát és nekem is bevált.
VálaszTörlésNagyon guszta
Andikám!A mamám sem héjában szokta főzni anno.Miért héjában főzöd?
VálaszTörlésBianka!Mi történt a gombóckészítésnél?