2010. szeptember 10., péntek

Pásztor pite


Az alaprecept a No Salty webszakácskönyv oldaláról van.
Sok mindenben eltértem az adott recepttől.A recept bárányhúst írt, de én sertés combból készítettem.

Hozzávalók a püréhez:
2 kg, krumpli, vaj, tej, só, bors, szerecsendió (ennek az ízét nagyon szeretem a pürében).Megpucolom a krumplit, kockára vágom és megfőzöm. Ezután összetöröm, majd a többi hozzávalót belekeverem robotgéppel.
Ezután 2 fej vöröshagymát apró kockára vágok és kevés olajon megpirítom, majd ráteszem a darált húst, ez nálam 70 dkg volt.Fehéredésig pirítom a húst, majd pirospaprikával megszórom, ezután ízesítem babérlevéllel, köménnyel, borssal, sóval, az elmaradhatatlan ízvarázzsal, no és persze az elmaradhatatlan fokhagymával, majd az apróra vágott sárgarépát tettem bele és végül a cukorborsót, a végén egy doboz sűrített paradicsomot kevertem hozzá.
Ezután a húsos mártást egy tűzálló tálba mertem és ráhalmoztam a krumplipürét, majd megsütöttem.






























3 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet, igazán guszta

    VálaszTörlés
  2. Finom volt nagyon, csak sajna a fényképezőgépem nem mindig szuperál jól.

    VálaszTörlés
  3. Finom lehetett így is.
    Na ezt is felvettem a jövőben elkészítendő receptek közé:D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...