2012. február 19., vasárnap

Kacsacomb lila hagyma lekvárral és párolt zöldségekkel


Már nem most készült ez a fenséges ebéd, hanem régebben.
Csak a férjem szereti a kacsát, de most én is megkívántam, 
és megállapítottam, hogy én ezt szeretem. :)
Úgy voltam a kacsa hússal is, mint a vad húsokkal.
Sütő zacskóban sütöttem.
A fűszerezésében semmi extra nem volt, de olyan illatok
jöttek a konyha felől, hogy már akkor eldöntöttem, hogy
ezt nekem meg kell kóstolni.
A  lila hagyma lekvár receptjét itt találjátok.


Hozzávalók:

 4 db kacsa comb

Fűszerek:

 füst só
bors
fok hagyma
vörös hagyma 

A combokat bedörzsöltem a fűszerekkel.
A vörös hagymát félbevágtam.
A fok hagymát ráreszeltem a combra.
Betettem a zacskóba és bedugtam a sütőbe.
200 fokon lég keverésen 1 órát sütöttem.
Amikor puhák voltak akkor kibontottam a 
zacskót és megpirítottam a combokat szép pirosra.
A füst sótól nagyon markáns ízt kapott.

Párolt zöldségek hozzávalói:

1 vörös hagyma
2 gerezd fok hagyma
só, bors, ízvarázs
20 dkg fagyasztott kel bimbó
2 db sárga répa
20 dkg zöldborsó
20 dkg gomba
1 kg krumpli
vaj

Elkészítés:

A krumplit megpucoltam, felvágtam cikkekre és
sós vízben félpuhára főztem.
Serpenyőben vajat hevítettem.
Csíkokra vágtam a répát, a gombát
szeletekre.
A vajba először a répát, cukor borsót kezdtem el párolni, 
a végén amikor már majdnem puhák voltak,
akkor tettem bele a kel bimbót, majd a legvégén
a krumplit.
Egy pár percet még pároltam, majd lepirítottam.










10 megjegyzés:

  1. Bizony fenséges ebédet készítettél, csodálatosan tálalva!!! Külön-külön is szeretem, na de így együtt....., most jó nagyokat nyelek.:)

    VálaszTörlés
  2. Most megint jó ötletet adtál! Ezer éve nem sütöttem kacsát, pedig kettő is van a mélyhűtőben... A lilahagyma-lekvár nálunk is nagy kedvenc, bár én a birskompótot is imádom a kacsához.
    Bettus

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szuper! Finom lehetett nagyon. A hagymalekvárt már nagyon régóta ki szeretném próbálni.

    VálaszTörlés
  4. Pazar! Micsoda finom étel, az elképzelt ízhatás pedig letaglózott. Mennyei!

    VálaszTörlés
  5. Ez aztán ízorgia lehetett!! Csak nyelek nagyokat így kora reggel is :). Nálunk a kacsa az egyik kedvenc - és az egész család imádja kivétel nélkül!!

    VálaszTörlés
  6. De guszta!!!!!!!!!!!Megenném így reggelire!:-)Mi is imádjuk a kacsát.

    VálaszTörlés
  7. Látod Nelli, megint egy jó ötletet adtál:) A múltkor a kacsához eszembe sem jutott a hagymalekvárt megkóstolni... De majd legközelebb:) Annyira guszta így együtt amit készítettél.

    VálaszTörlés
  8. Én is imádom a kacscombot, tetszik a lilahagyma lekvárral! Guszta nagyon!

    VálaszTörlés
  9. Annyira guszta így az egész együtt! Kacsahús minálunk nem túl sokszor fordul meg, pedig mennyire szeretem a kacsazsírt. A húsa is biztos nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés
  10. Kelbimbó nélkül, még így fogyi közben is bevállalnám bariném! :)))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...