Gondolom észrevettétek, hogy megváltoztattam
a blogom fejlécét. Én már annyira szeretnék tavaszt.:)
Ma annyira rideg, zord idő volt nálunk megint. Egész nap havazott.
Szeretem a telet, de most már elég lenne a hóesésből.
A fiúk egész nap dolgoztak.
Valami finomságot szerettem volna készíteni
nekik mire hazajönnek.
Főznöm nem kellett, mert volt tegnapról még, így
gondoltam bonbonozni fogok.
Most egy chilis-nougatos bonbont készítettem.
A burok nem lett egészen tökéletes, néhol vékony,
átlátszik a krém, de nekünk nagyon ízlett így is.
Még sokat kell gyakorolnom, hogy tökéletes legyen!
De igyekszem!
Hozzávalók:
1 tábla 75 %-os étcsokoládé a burokhoz
Kész nougat krém (boltban vásároltam)
chili pehely
Elkészítés:
Igen egyszerű elkészíteni.
A csokoládét apró darabokra törtem és a csoki
olvasztó készülékben
felolvasztottam.
A nougátot mikróban felmelegítettem, hogy
folyékony legyen.
A csoki olvasztó készülékhez kapott kocka
formákat kikentem
vékonyan a megolvasztott csokival.
Hűtőbe tettem a formát 20 percre.
Majd újból megismételtem, újból
hűtőbe tettem.
Ezután megtöltöttem a nougat krémmel és
chili pelyhet szórtam a tetejére.
Megint hűtés következett.
Végül lezártam a csokit és újból hűtöttem.
20 perc múlva kipattintottam a formából.
Zsuzsi, Andi, Emőke! Ha erre jártok légyszíves véleményezzétek majd!
De csakis az igazat!:)))
Alakul ez bonbonozósdi bariném :))) A csilis nekem jöhet bármikor :D
VálaszTörlésNagyon tetszik a kis rózsaszín pöttyös anyagod!
Alakul!:)Küldök Neked!Pöttyös anyag a Butlers-ből van.
TörlésSzépek lettek. Fel is nagyítottam a képet, hogy hogyan töltötted be. Nekem bejön az ízesítés! :)))
VálaszTörlésKöszi Petra!Kedves vagy!:)
TörlésFura a chilis ízesítés, ettől függetlenül megkóstolnám...
VálaszTörlésA tavaszt Én is nagyon várom már, szerintem még millióan rajtunk kívül. :D
Szépek a virágok a blogod tetején...
A chilis nekem is furcsa volt, de finom nagyon.:)
TörlésNelli, abszolút jó úton jársz!!! Picit várj legközelebb többet, hogy a burok vastagabb legyen, és akkor szuper lesz!!
VálaszTörlésAkkor megnyugodtam!Várok legközelebb, annál is inkább, mert a másik fajtánál amikor kipattintottam kicsit volt amelyik megrepedt.Köszi a tanácsot!
TörlésA chilis csoki nekem bejön, nagyon ügyes vagy, hogy belevágtál, én még bonbonokkal nem kísérleteztem :) Szép a virágos fejléced, lassan csak eljön a március, még ha nem is lesz rögtön meleg, de a mainál lényegesen kellemesebb időjárás közeledik :)
VálaszTörlésKöszi Vicuska!Megtaláltam nálad a melegszendvicses táskát.:)
TörlésCsudajó ötlet!
Chili és csoki, imádom együtt! :)
VálaszTörlésForró csoki csokiburokba töltve!:)
TörlésA chilis csoki nekem is nagyon bejön:) Ügyes vagy, én még nem éreztem késztetést, hogy bonbonokat gyártsak, de nem is bánom, mert mind megenném:)Tavasz, itt talán májusban kezdődik:)
VálaszTörlésSzerintem tök jó csokikat gyártottál! Szívesen ennék egy kockát belőle! Már én is vágyom a tavaszra, idén télen sokat fáztam, fagyoskodtam, úgy hogy vége lehetne már a télnek...
VálaszTörlésNekem is jöhetne. Chili és nugát...hmm! Hát most nagyon megkívántam!
VálaszTörlésNagyon szép lett az új fejléced, és én is nagyon vágyódom már a tavasz után. Még soha nem ettem chilis csokit, de neked elhiszem hogy nagyon finom. Én bizony elfogadnék egy-két kockát ebből a szépségből.
VálaszTörlés