2014. március 14., péntek
Medvehagymás-mascarpones csiga leveles tésztából
Most csigát gondoltam, hogy sütök medvehagyma felhasználásával.
Annyira finom lett, hogy pillanatok alatt eltűnt a tálról, pedig két csomagot használtam fel.
Hozzávalók:
2 csomag fagyasztott leveles tészta
2 doboz mascarpone
10 dkg trappista sajt
1 nagy csokor medvehagyma feldarabolva
ízvarázs
1 egész tojás a csigák megkenéséhez
reszelt trappista sajt a tetejére
Elkészítés:
A leveles tésztákat hagytam szobahőmérsékleten felolvadni.
A mascarponét kikevertem a reszelt trappista sajttal és a feldarabolt medvehagymával.
A leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtottam vékonyra és megkentem a krémmel.
Tojással megkentem őket, megszórtam sajttal.
Feltekertem, feldaraboltam és légkeveréses sütőben 15 perc alatt készre sütöttem.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
De guszta! Szép képeket készítettél róla, és biztosan nagyon finom is!
VálaszTörlésKöszönöm Katalin! :-) Nagyon finom volt.
VálaszTörlésHú ez nagyon jól néz ki és irtó guszta! Valami hasonlót már terveztem, de elfelejtődött, jó, hogy eszembe juttattad! :)
VálaszTörlésEz nagyon jó ötlet Nelli! Lopom! :) Ja, és a fotók pedig fantasztikusak! üdv. T.
VálaszTörlésTündi!Én meg a borsókrémleveseddel szemeztem! :-)
TörlésJól eltitkoltad ezeket a csigákat bariném! Nem is mondtad, hogy sütöttél ilyen finomságot!
VálaszTörlésNem mondtam? Lehet azért,mert gyorsan elfogyott és elfelejtettük :-)
TörlésNelli az aszalt szilvás palacsintád,meghozta a kedvem! Ide is írom,mert oda írtam,de gondolom nem szoktál vissza menni!
VálaszTörlésNekem meg azóta az oldalas jár az eszemben ! :-)
TörlésKedves Nelli! Ezek szerint még nem sikerült bejelentkezned a "Pilisjárók"-ra. Nálam nincs gond vele, csak kicsit hosszabban kell várni rá.
VálaszTörlésÍrtam azóta két levelet is neked, nem tudom megkaptad-e őket....
Kedves. Katalin! Sikerült :-)
Törlés