Régóta kacérkodtam a gondolattal, hogy el kellene készíteni a lila hagyma lekvárt, de amikor Gizinél megláttam, tudtam eljött az alkalom, hogy elkészítsem. Még régebben az NLC-n is többször találkoztam a recepttel, már akkor is tetszett.
Oldalast sütöttem és ahhoz pont passzolt. Azért, hogy meglepetés ne érjen készítettem még párolt káposztát is, de kár volt, mert mindenki a hagyma lekvárt választotta.
Hozzávalók:
50 dkg lila hagyma
4 evő kanál méz
3 evő kanál cukor (én barna cukrot használtam)színes bors
só
nekünk félédes vörösbor volt itthon
4 evő kanál olíva olaj
kakukkfüvet én nem tettem bele, de Gizinél szerepel a receptben
Elkészítés:
A hagymát megpucoltam, megmostam és vékonyra felszeleteltem.
A mézet elkezdtem egy serpenyőben melegíteni, mikor jó forró volt hozzáadtam a barna cukrot és karamellizáltam.
Hozzáöntöttem az olíva olajat, majd beleszórtam a hagymát.
Megszórtam egy kevés sóval és a színes borssal, majd felöntöttem annyi vörösborral, hogy ellepje és elkezdtem párolni, ha szükséges volt pótoltam a bort.
Végül mikor elfőtte a levét, elkezdett sűrűsödni és krémes állagú lett, pont olyan mint a lekvár.
Sült húshoz szerintem kiváló ínyencség.
Szokás szerint egy rugóra járt az agyunk. Én is hétvégre csináltam lilahagymalekit. Nem pont így, csak majdnem. Ahány ház, annyi hagymalkevár mondhatjuk. :)Nálunk is nagy siker volt!
VálaszTörlésMég sosem ettem
VálaszTörlésTe lettél a nyertes, látogass meg kérlek :)
Imádom! Nagyon fincsi lehet :)
VálaszTörlésÉn is beterveztem. Sültek mellé mennyei csemege, bár a párolt lila káposztát nálam nem tudja überelni.:)
VálaszTörlésGratulálok a nyereményedhez, igazán szerencsés vagy!
Köszi Poppy a gratut!
VálaszTörlésTényleg nagyon finom volt, még a tesóm is szerette, pedig Ő nem kapható az új dolgokra.:-)
Gratulálok a nyereményedhez!!!
VálaszTörlésNagyon guszta lett a lekvárod!!! Oldalas mellé biztosan finom volt, most jó nagyokat nyelek:)). Köszönöm, hogy megemlítettél a bejegyzésben.
Én holnap készülök párolt káposztát csinálni.:)
Köszi Gizi!:-)
VálaszTörlésMi finom lesz a párolt káposztához?Még titok?:-)
Én is gratulálok a nyereményedhez!
VálaszTörlésTavaly főztem már, valóban mennyei a sültek mellé!
Neked is köszönöm szépen Trinity!:-)
VálaszTörlésValóban mennyei volt, még sokszor el fogom készíteni.