Tegnap egy egyszerű, de annál finomabb ebédünk volt.
Ahány ház annyiféle formában készül.
Én sem készítem sohasem egyformán, valamilyen
újabb hozzávaló mindig kerül bele.
A tejföl mennyiségét biztos sokallni fogjátok, de
mi így szeretjük, ha jó szaftos.
Hozzávalók:
1,5 kg burgonya
gyulai kolbász
bacon szalonna
4 db kemény tojás
2 nagy doboz tejföl
10 sajt füstölt sajt
15 dkg trappista sajt
2 fej lila hagyma
1 csokor metélő hagyma
só, bors, ízvarázs
olaj
Elkészítés:
A krumplit megpucoltam és vastagabb
karikákra vágtam.
Feltettem sós vízben főni.
Közben a kolbászt karikákra, a bacont csíkokra,
a hagymát szeletekre vágtam.
A tojásokat megfőztem és felkarikáztam.
A tejfölbe belekevertem egy kis sót és a
felaprított metélő hagymát.
Amikor a krumpli puhára főtt leszűrtem és a kiolajozott
tepsibe terítettem egy réteget.
Sóztam, frissen őrölt borsot tekertem rá,
megszórtam ízvarázzsal.
Majd egy réteg tejföllel áthúztam.
Rászórtam a kolbászt, bacont, hagymát, majd a
kétféle sajtot uborka gyalun
lereszeltem és így került a tetejére.
Következett megint egy réteg tejföl majd
a maradék krumpli.
A tetejére ismét tejföl került.
Lég keveréses sütőben 225 fokon 25 percig sütöttem, majd
amikor már szép piros, ropogós
volt a krumpli, gazdagon megszórtam a
kétféle sajt keverékével.
Most a sajt volt az új hozzávaló benne.
Nem bántam meg, hogy beletettem, finom, krémes,
lágy karaktert adott neki.
A rakott krumplit tényleg ezeféle módon el lehet készíteni. Nálam egy dolog sosem marad ki, az a lilahagyma...:) Látom a Tiédben is van, szuper!
VálaszTörlésLilla!Tudom a hagyma nálad is nagy kedvenc!
TörlésTúl vagy már a vizsgákon?
Gyorsan jöhet, mert nagyon éhes vagyok és nagyon, nagyon imádom a rakott krumplit. Epekímélővel kérem :)
VálaszTörlésGyorsan küldtem!:)Nekem most nyugvó állapotban van.
TörlésNelli, maradt még belőle? Nekem ez nagyon bejön:))
VálaszTörlésNekem a rakottkrumpli bármilyen formában nyerő! Nagyon guszta és ahogy olvasom a hozzávalókat ez valóban gazdagon van rakva minden finomsággal. Szívesen megkóstolnám !
VálaszTörlésJaj,de szeretjük Nellike,így gazdagon ahogy készítetted,mi is jó tejfölösen,viszem a tányéromat:-)
VálaszTörlésTényleg jó gazdagon van! Nagyon finom lehet így felturbózva!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, csak finom lehetett!! Nálunk is bármikor, bármennyi elfogy belőle (de legalább egy nagy tepsivel), bár én próbálom "lájtosan" készíteni.
VálaszTörlésLányok!Ebből már nincsen, de ha eljöttök szívesen készítek Nektek!:)
VálaszTörlésMarcsi!Én is egy nagy tepsivel készítettem.
Tényleg jó gazdag! Jöhet! :DDDDD
VálaszTörlésÉn is zaftosan szeretem, csak besamellel pótolom ki a tejfelt. Mennyi földi jót raktál bele! :)
VálaszTörlés