Ez az a süti amit rengeteget sütöttünk régebben, aztán
valahogy elfelejtkeztem róla.
Pedig nagyon sokféle krémmel, lekvárral
meg lehet tölteni.
Az a baj, hogy egy tekercs nem elég, legalább
kettőt kell sütni.
Én most mégis egyet készítettem, mert
másik süti is készült.
Egyszerű és mindenki szereti kategória.
De azért én felteszem ide a blogba, mert Dórinak
segítség.:)
Hozzávalók:
A piskótához:
4 tojás
8 kanál kristály cukor
8 kanál liszt
4 kanál víz
fél csomag sütőpor
A töltéshez:
most barack lekvár
bármilyen krém
Elkészítés:
A 4 tojást egyenként felütöttem és a robotgép táljába öntöttem.
Beletettem a kristály cukrot és a legmagasabb fokozaton
habosra kevertem.
Beleszitáltam a lisztet, hozzáadtam a sütőport, vizet, de
ezeket már csak lazán beleforgattam a tojásos
masszába.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem.
Légkeveréses sütőben 200 fokon sütöttem 10 percet,
majd a hőfokot lecsökkentettem 175 fokra és még
így is sütöttem 5 percet.
Persze a sütési idő mindenkinél máshogy alakulhat.
Közben hústűvel szoktam nézni, hogy nem-e
ragad még a tészta.
Mikor megsült, kiemeltem a tepsiből a sütőpapírral együtt és
feltekertem.
Így nem törik el a tészta.
Így nem törik el a tészta.