2011. április 5., kedd

Karibi álom praliné


Jó sokáig tartott mire rászántam magam a bonbon gyártásra.
Közben Erinacea és Tatin folyamatosan bátorított, hogy nem ördöngösség, próbáljam meg.
Legjobban attól féltem, hogy nem fog kijönni a formából.
Vasárnap aztán elhatároztam, hogy most bonbonozni fogok. Későn értünk már haza,
de ha már rászántam magam nem akartam elnapolni a dolgot. 
Az ötletet Erinacea  Bounty-kocka de luxe pralinéja adta, mivel mindenki nagyon 
szereti nálunk a kókuszos dolgokat.


Annyit változtattam a recepten, hogy cukor helyett mézet 
tettem bele, 
aszalt eper darabkák 
kerültek a kókuszos krémbe, és a tejszín egy részét  
Malibu fehér rummal helyettesítettem. A vanília
rúd helyett vanília esszenciát használtam. Nem keretes krémes 
formába készítettem, hanem 
szilikonos szív formát használtam.

Hozzávalók: 

1 tábla Choceur 75 % kakaó tartalmú étcsokoládé
14 kávés kanál kókusz reszelék
1 evő kanál méz  
2 evő kanál tejszín
1 evő kanál Malibu fehér rum 
3-4 szem aszalt eper apróra vágva
1 kávés kanál Dr.Oetker zselatin fix
1 löttyintés vanília esszencia 

Elkészítés: 

A csoki olvasztó készüléket kettes 
fokozatra kapcsoltam.
A csokoládét apró darabokra tördeltem és az
olvasztó tálkába tettem.
Mikor megolvadt a csoki lekapcsoltam a csoki 
olvasztót egyes fokozatra.
A szilikon formát gondosan kikentem 
kis ecset segítségével.
Mikor végeztem hűtőbe tettem 1 órára.
Utána újból megismételtem ezt a műveletet, 
majd újból 
1 óra hűtés következett.
Eközben elkészítettem a kókuszos tölteléket.
A kókusz reszeléket egy kis kávés pohárba szórtam.
Beleöntöttem a mézet, a tejszínt, a Malibu rumot és a 
vanília esszenciát.
Jól összedolgoztam, majd belekevertem a zselatin fixet 
és az apróra vágott aszalt
epreket.
Ezután a hűtőből kivett formákat megtöltöttem egy 
kiskanál segítségével kb.
háromnegyed részéig.
Vigyázni kell, hogy a záró csoki burok rétegnek is
hagyjunk elegendő helyet.
Amikor az összes formát megtöltöttem akkor újból 
hűtés következett.
A végén pedig lezártam a maradék csokival a bonbonokat.
Ezután megint a hűtőbe került a forma. 1 óra elteltével 
kivettem és óvatosan
kipattintottam a bonbonokat. 


Helyes kis bonbon kapszliba ültettem őket.
Nem sokáig csücsültek ott! Igen hamar elfogytak.
Néhol átlátszik a kókuszos krém réteg a csoki alatt, 
de azért nagyon finomak voltak.
A következő dolog ami csábít az pedig a 
macaron sütés. 

 
 
 


 
 

16 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek lettek! Látod milyen ügyes vagy? Örülök hogy végre rászántad magad a bonbonozásra. :)
    A kókusz- eper variáció pedig nálunk is nagy siker lenne.

    Ügyes vagy bariném!

    VálaszTörlés
  2. Nelli, ezt bűn volt leírni! Istenien néznek ki, nagyon megkóstolnám őket még akkor is, ha a kókuszt nem is szeretem.:-)
    Egyszer majd én is kipróbálom...

    VálaszTörlés
  3. Már a facebookon is megirtam hogy megkóstolnám...nagyon jól néznek ki!!!

    VálaszTörlés
  4. Hűűűűűűűűűű Nellikém, gyönyörűek!!!!!!!!!!
    Na asszem én is beadom a derekam... otthon sorakoznak a bonbonformák és még sosem használtam őket... valahogy eddig úgy voltam vele, hogy a forma nélküliek is tutik, meg a készen kaphatók is, akkor meg minek bajlódjak.
    De ... ezek kicsit meginogtattak..:-)

    VálaszTörlés
  5. Nelli!
    Csodás lett a bonbon, látod nem is nagy ördöngösség:-)))
    Egy apróság csak, a két kikenés között nem kell várni egy órát, 10-15 perc elég, így gyorsabban el is készül:-))
    Egy dolog fontos a csokinál, mélyhűtőbe sose tedd:-))
    Nagyon ügyes vagy:-)))

    VálaszTörlés
  6. Nagyon ügyes vagy! Irigyellek a bátorságodért. :) Én még nem mertem belevágni. Ez a kókuszos isteni lehet!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jó, hogy rászántad magad, ügyes vagy!!!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon jók! GratuláloK!!!
    Én még erősen gyűjtögetem a bátorságot, bár egy bonbon formát már beszereztem én is:D

    VálaszTörlés
  9. Nelli, nagyon-nagyon szépek lettek, gratulálok!!!!! Örülök, hogy megpróbáltad! Majd meglátod, innen abba sem lehet hagyni! Amúgy meg itt röhögtem a címen, mert hétvégén én is csináltam egy kókuszos alapú bonbont, csak más ízesítéssel, és nekem meg az a fantáziadús név jutott eszembe, hogy Karibi kokték, amikor a posztot megírtam belőle piszkozatnak :) Hiába, ha nagy szellemek találkoznak :D

    VálaszTörlés
  10. Gyönyörűek a bonbonjaid, nagyon ügyes vagy!!

    VálaszTörlés
  11. De kedvesek vagytok lányok!Gondolkodom már a következőn!:-)

    VálaszTörlés
  12. Gyönyörűek. Még én sem készítettem, de lassan erőt kell meríteni :)

    VálaszTörlés
  13. Csodálatosak, gratulálok nagyon ügyes vagy!!! :)

    VálaszTörlés
  14. Nellikém, ezek fantasztikusak lettek! Neki kéne, hogy álljak bonbonozni...Ilyenkor abszolút kedvet kapok hozzá...csodásak!

    VálaszTörlés
  15. Nelli,gyönyörűek lettek,nagyon ügyes vagy!Gondolom,már el is tervezted a következőt:-)

    VálaszTörlés
  16. Azt hiszem én pedig szívesen meglátogatnálak, s akkor talán én is kapnék ebből a finomságból:))
    Gyönyörű és kívánatos, az ízesítése is nagyon kedvemre való!!
    Gratulálok hozzá:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...