2010. november 17., szerda

Túrós-szilvalekváros kalács

Hozzávalók:

  • 50 dkg sima liszt
  • 25 dkg rétes liszt
  • 1 kocka élesztő
  • 2 -3 dl tej, amennyit majd felvesz a tészta
  • 2 evő kanál cukor
  • pici só
  • 1 egész tojás
  • 2 -3 evő kanál tejföl
  • 5 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:

A tésztát a kenyér sütő géppel dagasztattam.
Én az üst aljára öntöm a felfutott élesztős tejet, majd a száraz hozzávalókat teszem bele.
Megszitálom a liszteket és az üstbe teszem. Elindítom a programot. Mikor már a vége fele jár a program akkor öntöm hozzá az olvasztott vajat. Azt tapasztaltam, hogy sokkal lágyabb, foszlósabb lesz ezáltal a kelt tészta.
Amikor megkelt a tészta akkor ketté osztottam.
Közben elkészítettem a tölteléket is.

Töltelék:
  • 1 csomag túró
  • apróra vágott étcsokoládé
  • vaníliás cukor (ízlés szerint)
  • citromlé
  • tejföl (mennyiséget nem írok, mert függ a túró szárazságától)
Az egyik tésztát kinyújtottam és ezzel a túrós töltelékkel kentem meg, majd feltekertem.
A másik tésztát is kinyújtottam, szilva lekvárral megkentem és feltekertem.
A két rudat összefontam.
Tetejét egész tojás és tej keverékével megkentem, előmelegített sütőben 200 fokon kb.
25-30 percet sütöttem.
Mikor majdnem megsült grillázs darabokat szórtam a tetejére.

    

4 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...