- 50 dkg sima liszt
- 25 dkg rétes liszt
- 1 kocka élesztő
- 2 -3 dl tej, amennyit majd felvesz a tészta
- 2 evő kanál cukor
- pici só
- 1 egész tojás
- 2 -3 evő kanál tejföl
- 5 dkg olvasztott vaj
A tésztát a kenyér sütő géppel dagasztattam.
Én az üst aljára öntöm a felfutott élesztős tejet, majd a száraz hozzávalókat teszem bele.
Megszitálom a liszteket és az üstbe teszem. Elindítom a programot. Mikor már a vége fele jár a program akkor öntöm hozzá az olvasztott vajat. Azt tapasztaltam, hogy sokkal lágyabb, foszlósabb lesz ezáltal a kelt tészta.
Amikor megkelt a tészta akkor ketté osztottam.
Közben elkészítettem a tölteléket is.
Töltelék:
- 1 csomag túró
- apróra vágott étcsokoládé
- vaníliás cukor (ízlés szerint)
- citromlé
- tejföl (mennyiséget nem írok, mert függ a túró szárazságától)
A másik tésztát is kinyújtottam, szilva lekvárral megkentem és feltekertem.
A két rudat összefontam.
Tetejét egész tojás és tej keverékével megkentem, előmelegített sütőben 200 fokon kb.
25-30 percet sütöttem.
Mikor majdnem megsült grillázs darabokat szórtam a tetejére.
Ez isteni lehetett Nellike!
VálaszTörlésIgazán csodálatos
VálaszTörlésA túró és a szilvalekvár együtt-nagyon tetszik!!
VálaszTörlésNekem is tetszik ez a társítás!
VálaszTörlés