2010. november 5., péntek

Forró chilis csoki

Hozzávalók:

3 dl tej
3 dl tejszín
6 evő kanál barna cukor
1 tábla jó minőségű étcsokoládé
3 evőkanál holland kakaó por
vanília rúd vagy vaníliás cukor
kardamommag
őrölt fahéj
szegfűszeg
pici chili
tetejére tejszín hab

Elkészítés:

A tejet, tejszínt, barna cukrot felteszem melegíteni.
Beleteszem a fűszereket, a kardamommagot összetöröm mozsárban és a már meleg tejbe
dobom, egy fél vanília rúdnak kikaparom a belsejét és ezt is hozzáteszem.
Beletördelem az étcsokoládét és hozzászitálom a kakaó port is.
Poharakba öntöm és tetejére tejszín habot teszek.

8 megjegyzés:

  1. Ezt imádom! Milyen volt a kardamom mag, nem túl keleties, vagy nem is tudom milyen?

    VálaszTörlés
  2. Nelli, én is kérek!:-) Milyen az a kardamom mag? Még nem kóstoltam!
    Anikó

    VálaszTörlés
  3. Hmmmmm:))) Erre mondják, hogy élni tudni kell! Jöhet!!!!!!

    VálaszTörlés
  4. Ez aztán a kényeztetés. Kedvet is kaptam egy kis csokizásra! Guszta nagyon! Imádom a csípőset! :)))

    VálaszTörlés
  5. Mézi!Készítsd el!:-)Nagyon finom volt!

    VálaszTörlés
  6. Anyci ilyet kérek vasárnapra:P

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...