Hozzávalók:
50 dkg spagetti tészta (én általában Barillát vagy Gyermelyit használok)
60 dkg gomba
1 vöröshagyma
1 fokhagyma
1 doboz hámozott paradicsom
20 dkg trappista sajt
só, bors, oregano, bazsalikom,
egy kevés rozmaring
őrölt piros paprika
olaj
Elkészítés:
Egy fazékba vizet teszek fel forrni, mikor felforrt, akkor ízlés szerint sózom.
Beleteszem a spagetti tésztát és készre főzöm. Hideg vízzel leöblítem.
A gombát megpucolom, nagyobb darabokra szeletelem.
A vöröshagymát apró kockákra vágom és kevés olajon üvegesre pirítom.
Beleteszem a felszelelt gombát és ezt is megpirítom. Vizet nem öntök alá, mert a gomba rengeteg
vizet enged.
Megszórom őrölt piros paprikával, ízesítem sóval, borssal, fokhagymával, oreganoval, bazsalikommal és a rozmaringgal. Rozmaringból nagyon kevés kell, mert nagyon intenzív íze van.
Mikor már majdnem készen van akkor a hámozott paradicsomot is ráöntöm és még 10 percig együtt
főzöm.
A tányéron megszórom bőven reszelt trappista
sajttal.
Mi hagymás és bajor ketchuppal fogyasztottuk.
Úgy is készítettem már, hogy tepsibe öntöttem, egy doboz tejfölt kevertem
hozzá, megszórtam a reszelt sajttal és megsütöttem.
Nagyon finom mind a kétféleképpen elkészítve.
Bazsinak biztos nagyon ízlett ez a jó kis ebédke!
VálaszTörlésHű mesés lehetett, imádom
VálaszTörlésNagyon guszta!!!! Én mindig megsütöm, de ezt a tejfölös változatot mindenképpen kipróbálom.
VálaszTörlésÉn az első változatát kedvelem jobban, a húgom viszont tejfölösen készíti.
VálaszTörlésHú Nelli imádom az ilyen kaját,nagyon megkívántam,istenien néz ki!:-)
VálaszTörlésNekem mindenféleképpen jöhet:-)
VálaszTörlésAndikám!Bazsinak gomba és sajt minden mennyiségben, mindig!:-)
VálaszTörlésBianka!Finom volt nagyon!
Gizus!Próbáld ki!A tejföltől kicsit olyan krémes állagú lesz.
Tücsök!Én megpirítva szeretem, de a férjem jobban kedveli amikor szaftosabb a tészta.
Ditta!Sóletre becserélem!Még mindig érvényes!:-)
Gesztenye!Küldöm!:-)