Hozzávalók:
6 db szikkadt kifli vagy zsemle
3 dl tej
2 tojás
10 dkg cukor
3-4 alma
5 dkg vaj
15 dkg darált dió
10 dkg sárgabarack lekvár
vaníliás cukor
aszalt szilva vagy áfonya ízlés szerint
Elkészítés:
A kifliket vagy a zsemléket felszeleteljük. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral és vaníliás cukorral. A kifliket leöntjük a langyos tejjel, majd a tojássárgás masszával összeforgatjuk.
Ezután hozzáadjuk a darált diót is. A meghámozott, vékony szeletekre vágott almát, aszalt szilvát is beleforgatjuk, vagy a tetejére tesszük (én most a tetejére tettem) Vajjal kikent sütőformába öntjük. Sütőben addig sütjük, míg piros nem lesz a teteje. Közben a tojásfehérjét kicsi cukorral és a sárgabaracklekvárral felverjük jó keményre, majd a megsült sütemény tetejére simítjuk, kissé megcifrázzuk. Néhány percre visszadugjuk a sütőbe míg a tojáshab meg nem színesedik.
Lehet az aszalt szilva helyett mazsolával, áfonyával is készíteni.
Hűűű de megkívántam! Nagyon jól néz ki és tuti fincsi!
VálaszTörlésNelli !!! ez kész öngyilkosság. Egyszerüen gyönyörűséges. Még jó, hogy most ettem tele magam :)
VálaszTörlés-----------------
légyszi nézz be hozzám, vár Rád valami :)
Viki!Nagyon fini volt!
VálaszTörlésMegyek hozzád!:-)
Micsoda teteje lett Nellike! Ez nem 2 fehérjéből lett ennyi ugye?
VálaszTörlésDe két fehérjéből!:-)
VálaszTörlésKedves Nelli! Indítok egy "online vacsoracsatát"! Lenne kedved benevezni? Kérlek nézz be hozzám....:))))
VálaszTörlésKedves autumm!
VálaszTörlésLenne kedvem benevezni!:-)Szuper ötlet!
Csodásan néz ki
VálaszTörlésFinom lehet az aszalt szilvával:-)
VálaszTörlésKár h nem tudok belőle enni!:(
VálaszTörlésJaj de szép!!!!! Kérek szépen!
VálaszTörlésKöszi lányok!:-)
VálaszTörlésKislányom!Ha meggyógyulsz akkor majd megint viszek Neked!
Kedves Nelli! Te lettél az 1. hét egyik szerencsés Online Vacsoracsata játékosa! Nagyon drukkolok Neked! Kérlek nézd meg a blogomat!
VálaszTörlésüdv,
Kutya és Konyha
Nagyon finom lett.Én raktam belöle aszalt áfonyát és aszalt szilvát is és kandirozott narancskockát és a tetejére a tojásfehérje habot narancslekvárral vertem fel
VálaszTörlésVanocska!Nagyon finom lehetett a Tied is!Az áfonyát én is nagyon szeretem.Jó ötlet a narancslekvár is.:-)
VálaszTörlésAz ötlet onnan jött hogy nem volt baracklekvár:-).
VálaszTörlés