2011. február 24., csütörtök

Sárgarépás, szezámmagos fasírt

Hozzávalók:

1 csirke mell
1 kis fej vöröshagyma
1 sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
só, bors, őrölt köménymag, piros paprika, ízvarázs
1 tojás 
1 zsemle
szezám mag, zsemle morzsa 


Elkészítés: 

A csirke mellet megmosom, felkockázom és a húsdarálón ledarálom.
Ledarálom a hagymát, fokhagymát, sárgarépát.
Ízesítem ízlés szerint sóval, borssal, köménymaggal, piros paprikával, ízvarázzsal.
Egy egész tojást teszek bele és egy zsemlét hideg vízbe áztatok, kicsavarom és hozzáadom a masszához. 
A zsemlemorzsába szezámmagot keverek.
Vizes kézzel gombócokat formázok és megforgatom őket a szezámmagos morzsában.
Egy serpenyőbe olajat hevítek és gombócokat kisütöm.
Papírtörlőn leitatom a felesleges olajat.


Én most a kelkáposzta főzelékhez tálaltam.
Répát még sohasem tettem bele, de nagyon jó ízt adott neki.
Ha van otthon lehet még beleaprítani petrezselyem zöldet is. 
Azért készítettem csirkemellből, mert a kis-nagyfiam csak a szárazabb húsokat szereti. 
 

12 megjegyzés:

  1. Ezt is köszi, mert elkezdtem a tavaszi diétát! Kipróbálom! Erika

    VálaszTörlés
  2. Biztos nagyon finom volt bariném!

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon tetszik Nelli, elsősorban a sárgarépa miatt, köszönöm:)))

    VálaszTörlés
  4. :) Anya nem tudtál alukálni? Nagyon jól néz ki!

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok!

    Erika!Sok sikert a diétához!Majd írd meg, hogy hogy sikerült a fasírt.:-)

    Andikám!Finom volt!

    m!Szereted a sárgarépát akkor ezek szerint mindenféle ételben.

    Bianka, Ami!Köszi

    Kislányom!Ilyenkor van csak időm beírni!:-)

    VálaszTörlés
  6. Nevezz a Fagor receptversenyébe február 28-ig, és nyerj egy 50 ezer Ft-os vacsorameghívást Magyarország egyetlen Michlen díjas éttermébe, a Costesbe! Részletek: http://www.facebook.com/#!/Fagor.hu?v=app_10442206389

    VálaszTörlés
  7. Jól hangzik! Én se próbáltam még répával, de jó ötlet!

    VálaszTörlés
  8. Soha nem ettem még,de nagyon finom lehet,és egészséges!:-)

    VálaszTörlés
  9. Nagyon guszta kis golyócskák, biztosan nagyon finomak. Kifogom próbálni sárgarépával, köszi az ötletet. Almával már csináltam fasírtot, úgy nagyon finom volt.:)

    VálaszTörlés
  10. Erinacea, Ditta!Próbáljátok ki,tényleg finom volt.

    Gizus!Én meg almával fogom kipróbálni.Jó ötlet!Köszi

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...