Ma egy igen egyszerű, de annál finomabb köretet hoztam Nektek!
Én rántott gomba szeletekhez készítettem. Amióta Andi barátnőm
mondta, hogy Ő így rántja a gombát, azóta Én is többször
készítettem így és valahogy jobban is ízlik. De most essék szó a krumpli elkészítéséről.
A recept a Blikk Nők Konyha újság 2012. áprilisi számában található.
Itt kevesebb burgonyát és értelemszerűen kevesebb vajat ír.
Hozzávalók:
1 kg burgonya
6-8 dkg olvasztott vaj
só ízlés szerint
Elkészítés:
A burgonyát hámozzuk, mossuk meg. Vágjuk nagyobb hasábokra és
forrásban lévő sós vízben 5 percig főzzük. Az újság 3 percet ír,
de én 5 percig főztem, mert még nem ítéltem jónak.
Szűrjük le és csepegtessük le, majd sütő papírral
bélelt tepsibe öntsük.
Ezután locsoljuk meg az olvasztott vajjal alaposan, hogy
mindenhol érje. Forgassuk gyengéden át és lég keveréses
sütőben 200 fokon süssük piros ropogósra.
Nagyon finom, én is készítettem már, mindenkinek ajánlom :) Nagyon klassz hogy feltetted :)
VálaszTörlésSzerintem a vaj az egyik legjobb társa ízben a krumplinak, kipróbálandó recept!
VálaszTörlésNagyon finom lehet!
VálaszTörlésHmm, igazán finom lehet!
VálaszTörlésNagyon guszta!!! Szeretem a sült krumplit, de az olajban sütés miatt inkább nem készítek. Ez a sütős variáció szuper!!!
VálaszTörlésNellikém, úgy látom Te kínozni akarsz engem az piskótatekercses képpel. Gyönyörűséges!!! Kedvem lenne befalni az utolsó morzsáig.:)
Tepsis krumplit rendszeresen készítek, de vajjal még sose sütöttem. Ki fogom próbálni!!
VálaszTörlésÖsszefutott a nyál a számban, pedig nemrég ebédeltem... Már tudom, mi lesz holnap az ebéd.:-)
VálaszTörlésKöszönöm, Nelli!