2012. február 22., szerda

Epres joghurtos bonbon


Annyi finomságos bonbont láttam már Praliné ZsuzsinálGesztinélés Emőkénél
hogy újra és újra csábít, hogy készítsek valamit.
Most ez a joghurtos, epres bonbon készült.
Még mindig kicsit vékony lett a csokiburok, ez látszik is
a képen, de már alakul.

Hozzávalók:

Praliné Zsuzsi joghurtos krémjét használtam hozzá.
4 evő kanál habtejszín
15 dkg görög joghurt
pár csepp vanília aroma
2 evő kanál tejpor
liofilizált eper
5 dkg fehér csokoládé

A burokhoz: 15 dkg 70 %-os étcsokoládé

Ebből a mennyiségű krémből nekem maradt, de
elkanalazgattuk. :)
Gondolom azért maradt, mert Zsuzsi csoki szelet
formákat töltött meg, én pedig bonbon fomákat.
Nekem egy kicsit lágyabb lett a töltelék,  mert
nem volt itthon vaj és margarint nem tettem bele.

Elkészítés:

Összemorzsoltam a  liofilizált epret.
Majd következett a töltelék elkészítése.
A joghurtot,  tejszínt és a vanília aromát összekevertem, majd
felmelegítettem.
Beledobtam az összetördelt fehércsoki kockákat, addig kevertem
még teljesen fel nem olvadt.
A legvégén kevertem hozzá a tejport és az apró darabokra 
tört  liofilizált epret.
Jól kihűtöttem.
Egy kellemesen savanykás, mind állagában,
mind ízében nagyon finom
krémet kaptam.

Eközben a bonbon formát kikentem kétszer csokival és hűtöttem.
Majd megtöltöttem a kihűlt töltelékkel, a végén lezártam 
csokival.

Köszi Zsuzsi ezt a csodafinom krémet!
Andikám!Neked pedig köszönöm szépen az epret!





14 megjegyzés:

  1. De kis kívánatos bonbonok lettek bariném! :)))

    Tudod, neked mindent :D

    VálaszTörlés
  2. Ez merénylet!:-) Nem lehet a képernyőn keresztül megenni!:-)))Nagyon ügyes vagy, Nelli!

    VálaszTörlés
  3. Te egy őstehetség vagy csak eddig nem tudtál róla! Látod érdemes volt kipróbálnod, milyen nagyon szépek lettek és ahogy elnézem nagyon finomak is !!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva!Köszi!Finomak lettek, hamar elfogyott.Szeretjük nagyon az ilyen joghurtos töltelékű csokikat.

      Törlés
  4. Nelli, nagyon örülök, hogy ízlett a töltelék!!! Igen, kicsit nehéz úgy pontosan megadni a mennyiséget, hogy én másmilyen formában csináltam, de nálunk se szokott gond lenni abból, ha marad ki plusz töltelék :))

    VálaszTörlés
  5. Nelli, hogy te milyen ügyes vagy:) Kérnék egyet:)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon csábítóak! Milyen finom krémes belül! Szépek a fotók!

    VálaszTörlés
  7. De ügyes vagy! Az eper miatt szívesen megkóstolnám :)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon szépek lettek, a töltelék nagyon klassz:-))

    VálaszTörlés
  9. Nagyon szuper, igazán szépek lettek!

    VálaszTörlés
  10. Nagyon ügyes vagy Nelli, de ezt eddig is tudtuk :). Igazán profi lett ez a bonbon!!

    VálaszTörlés
  11. Kedves Nelli!
    Igazán fenségesek a bonbonok és minden más is! Ami nekem különösen megnyerte a tetszésem, a képek csodás kivitelezése. További sok sikert Neked!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...