Nemcsak farsangkor sütök fánkot, általában egy hónapban
egyszer mindig asztalra kerül.
Eleinte nagyon féltem tőle, de már az első is olyan jól
sikerült, hogy ezután már bátrabban álltam neki a sütésének.
A szalagos fánkot szeretjük a legjobban, aztán a túrófánkot, de a
csörögét sem vetjük meg.
Krumpli fánkot is gyakran készítek, főleg
vad húsokhoz.
A krumpli fánk receptjét itt találjátok meg.
Az a lényege a fánk sütésnek szerintem, hogy közép meleg
olajban süssük és a fánk azon fele kerüljön az olajban
amelyik alul van a gyúró táblán.
Van aki fedőt is tesz rá és úgy süti addig amíg nem kell
megfordítani, de én nem szoktam rátenni.
Így is mindig szép szalagos.
Sütöttem már churrost is egyszer. De jó, hogy most
eszembe jutott!
Ez egy Spanyolországból származó fánk fajta, amit
pálmaolajban sütnek.
A spanyol pásztorok találták fel, mivel a legelőkön nem nagyon
volt mód főzésre, sütésre.
Kenyeret sütöttek a tűz felett, de nehezen sült
át a kenyér belseje.
Kitalálták, hogy tészta csíkokat csinálnak a
kenyér tésztából és
azt sütik meg. A megsült kenyeret fahéjas cukorba
forgatták és mivel
hasonlított a birkák szarvához így churrosnak nevezték el.
Ma az ősszel főzött sült szilvalekvárral töltöttem meg őket.
Még sohasem töltöttem meg fánkot, kicsit féltem, hogy
ki fog folyni. De annyira sűrű volt a lekvár, hogy nem
folyott ki.
Nem tudjátok véletlenül hogyan tudom a dátumot eltüntetni a képről?
Elfelejtettem kiiktatni a fényképező gépen.:((
Még sohasem töltöttem meg fánkot, kicsit féltem, hogy
ki fog folyni. De annyira sűrű volt a lekvár, hogy nem
folyott ki.
Nem tudjátok véletlenül hogyan tudom a dátumot eltüntetni a képről?
Elfelejtettem kiiktatni a fényképező gépen.:((
De beleharapnék most egybe...:)
VálaszTörlésHát ebből most jöhetne pár darab!!!
VálaszTörlésNagyon tetszik ez a recepted is. Valami isteni lehet. :)
VálaszTörlésFánk is, szilvalekvár is:) Isteni lehet, gyakrabban kellene fánkot sütni.
VálaszTörlésSzerintem is isteni lehet. Tölteni még nem mertem fánkot, inkább mellé adom a lekvárt.
VálaszTörlésCsodálatos fánkok, és nagyon finom lehet a szilvalekvárral megtöltve. Én fahajas dióval és almakockákkal szoktam megtölteni, úgy is nagyon finom.
VálaszTörlésSajnos a dátummal kapcsolatba nem tudok tanácsot adni, én teljesen kiiktattam a fényképezőről, mert azelőtt mindig elfeledkeztem, hogy rajta van.
Én is szoktam szilvalékvárral tölteni, a lányaim inkább így szeretik a fánkot!
VálaszTörlésnyam-nyam
VálaszTörlésKedves Nelli!
VálaszTörlésNagyon ínycsiklandozóak a fánkjaid!
Érdekelne, hogyan készítetted a sült szilvalekvárt, nem találtam meg a blogban. Késő nyáron én is csináltam, de nekem elég folyós lett, így pl. buktába sem tudom tenni.
Hani elküldöm Neked a sült szilvalekvár receptjét.:)
TörlésHű, de guszták a fánkok!:-)
VálaszTörlésNézz be hozzám, vár valami!;-)