Egy pár hónapja vettem még a vásár csarnokban hajdinát.
Azóta sokat olvasgattam róla.
Hívják pohánkának is, Erdélyben például
haricska néven ismerik.
Jelentős vitamin forrás, mivel a B vitamin majdnem
minden fajtáját tartalmazza.
Hazánkban a fő termő terület az Őrség
és a Felső-Tisza vidéke.
Magas vér nyomás kezelésére is alkalmas.
Leggyakrabban kását főznek belőle. Én ma lecsóhoz
adtam. Nagyon, nagyon finom volt.
Nekünk nagyon ízlett.
Nem is értem igazán miért féltem tőle.
Nem is értem igazán miért féltem tőle.
Hozzávalók:
7 db sárga paprika
1 db kápia paprika
2 db nagyobb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
4 szem fagyasztott paradicsom
3 db krumpli
4 evő kanál hajdina
olaj
só
bors
őrölt piros paprika
Elkészítés:
A vöröshagymát vékonyra felszeleteltem, olajban megpirítottam.
A paprikák magházát eltávolítottam és szeletekre
vágtam. Amikor a hagyma megpárolódott hozzáadtam a paprika
szeleteket. Megszórtam őrölt piros paprikával és kevés
vizet öntöttem rá. A krumplit vékony szeletekre vágtam,
a paradicsommal együtt adtam hozzá.
a paradicsommal együtt adtam hozzá.
Majd ízesítettem a fűszerekkel, fokhagymával.
Amikor a krumpli már majdnem puha volt akkor tettem
hozzá a megmosott hajdinát.
Negyed óra alatt megpuhult.
Szerintem ezután mindig így fogom készíteni annyira
ízlett.
Nem vettem még hajdinát. Azt sem tudom miféle. Még mit lehet vele főzni? Minden esetre a lecsóban jónak tűnik!
VálaszTörlésÉn sem ettem még hajdinát, de jónak tűnik így:)
VálaszTörlésmilyen kiváló ötlet ez a hajdinás lecsó))),gratula
VálaszTörlésIgen, szerintem is jó ötlet, de azért nekem az eredeti Málnától jobban bejön! Klassz, hogy jó vérnyomásra (így, egybe), talán gerincre is hatékony lesz!))
VálaszTörlésRemélem jársz erre... a receptlopással ne vádaskodj, ezeren csinálhatnak még ilyet... a másik pl. hogy mindenki receptet lop ha felraknak egy tiramisu receptet???:D vicces vagy kicsit, de nyugodj meg saját kútfőből van az ötlet!
Törléshttp://malnakonyha.blogspot.com/search/label/Lecs%C3%B3%20hajdin%C3%A1val
Törlésld. Nelli kommentjét nálam, gondolom azért snassz belinkelni, mert ez csak egy lecsó hajdinával
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
TörlésSzégyeld magad a kommented miatt ! Ez marha gusztustalan volt tőled.
TörlésMég én sem kóstoltam hajdinát, kiváncsi lennék, hogy milyen!
VálaszTörlésGuszta nagyon a lecsóban, bár eddig még én sem ettem hajdinát, bár már hallottam. A lecsót egy kicsit besűrítette , látszatra olyan mintha tarhonya lenne nem?
VálaszTörlésEgyik nagy kedvencem a hajdina, grecska, tatárka- bárminek nevezzük. Pár napja én is köretnek főztem hús mellé, receptet még nem dokumentáltam, de majd én is blogolom.
VálaszTörlésEz olyasmi lehet, mintha rizst tennénk a lecsóba, nem Nellike? Az anyu szokott mindig valamit belekeverni, gondolom ez a hajdina sem lehet rossz.
VálaszTörlésMost olvasom a hozzászólásokat. Kedves Tea, ha erre járnál még, gondolom a te ominózus zserbógolyód is a te fejedből pattant ki. Előtted senki, Dr. Pepper ( akié a legelső volt, csak hogy tudd) se csinált még hasonlót sem. Röhögséges valakit receptlopással vádolni, mert képes volt egy lecsóba hajdinát szórni. :((
VálaszTörlésÍgy együtt finom és laktató lehetett :)
VálaszTörlés